Tavira – gamla och nya möten!

För drygt ett år sedan firade vi nyår på Camping Ria Formosa, några kilometer utanför Tavira. Nu står vi på en nyöppnad ställplats som ligger med gångavstånd till centrum.

Tavira är en idyllisk, liten stad som vi fastnade för och ville återvända till. Vid den här årstiden vilar lugnet över staden som delas av floden Gilao.

En dag utan cappuccino är ingen dag!
Gubbvarning!

Förra gången vi var här mötte vi Yngve från Oslo och med ett förflutet inom Cullbergbaletten. Han lever efter devisen hellre leva kort och gott än länge och tråkigt. Den här gången gick vi mot samma lilla torg och uteservering och där satt Yngve till vår stora glädje. Ett år äldre, precis som vi,  lever han fortfarande efter samma devis. Återigen fick vi en fantastisk eftermiddag på samma uteservering  med en sol som värmde gott.

Ett nytt möte har vi upplevt med ett par som följer vår blogg, Eva och Lasse från Lund. De övervintrar för tredje vintern på Camping Ria Formosa, (mer info) och kom med förslaget att vi skulle träffas. Återigen fick vi en härlig eftermiddag med utbyte av erfarenheter kring resor med husbil. Utan att vi träffats tidigare så hade vi ingen brist på samtalsämnen. Vi hade lätt kunnat sitta där mycket längre men annat var inbokat. Hoppas att våra vägar korsas en annan gång.

Erfarenheter är till för att delas! Delad glädje är dubbel glädje!

Är man intresserad av ”Kines-affär” finns här en riktigt stor sådan. Massor av grejer, man kan fråga sig hur mycket som kan säljas. Ligger ett stenkast från ställplatsen.

Vägen dit: Över järnvägen, genom en plåtdörr, följ gången med pappkartong, framme!

Efter tre övernattningar här lämnar vi Tavira, för denna gången, och tar med oss ytterligare goda minnen. Färden går vidare västerut, hur långt till nästa stopp har vi inte bestämt.

5 reaktioner på ”Tavira – gamla och nya möten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.