Nu har vi tankat sol, energi och diesel.

Färdvägen norr ut mellan Valencia och Peniscola, ca 17 mil, kantades av stora apelsinodlingar, vilket förklarar varför Valencia kallas apelsinernas stad". Med viss tveksamhet bestämde vi oss till slut för att återigen åka till Peniscola. Vår tveksamhet berodde på att vid ett tidigare besök just här, hamnade vi i en diskussion med den lokala polisen. … Fortsätt läsa Nu har vi tankat sol, energi och diesel.

Valencia, en blandning av gammalt och nytt.

När vi besökte Valencia hösten -19 visste vi egentligen ingenting om staden. Vår plan då var att besöka Barcelona, en härlig stad som bjuder på mycket. Men just då var det fullt med demonstrationer och oroligheter vilket gjorde att vi omprövade vår plan och fortsatte till Valencia. Något vi verkligen inte har ångrat. Den här … Fortsätt läsa Valencia, en blandning av gammalt och nytt.

Vår fortsatta roadtrip mot Valencia

Vi fortsatte vår roadtrip öster ut längs den spanska medelhavskusten. Nästa stopp camping Mazarron. Som vanligt valde vi bort den snabbaste vägen utan tog den som gick närmast utmed kusten. Storslagna vyer avlöste varandra. När vi tidigare passerade Guadix knoppades mandelträden. Utmed vägen som vi nu färdas ser vi träd som står i full blom. … Fortsätt läsa Vår fortsatta roadtrip mot Valencia

Ett gott slut och en god början på ett nytt år.

Allt har ett slut, så även vårt stopp på Alvor camping. Efter totalt 55 dygn så har vi packat ihop för denna gången och drar vidare. Känslan av hemresa har infunnit sig även om vi har ca 5 veckor på oss för att komma hem. Sista dagen på året bjöd oss på sol och klarblå … Fortsätt läsa Ett gott slut och en god början på ett nytt år.

Feliz Natal!

Så blev det jul även detta året. Vanligtvis så brukar våra dagar före jul, precis som för många andra, vara ganska stressiga med många "måsten". Men nu är vi här och vårt Château blev ganska snabbt julstädat. Sista inköpet var mycket billigt i förhållande till ett besök på Maxi därhemma. Som seden är firade vi … Fortsätt läsa Feliz Natal!

Söderut från Lisboa

Efter fem dagar i Lisboa var det dags att säga farväl till staden för denna gången. Vi stod hela tiden parkerade vid småbåtshamnen, (5 €/24 h). En stor parkering, visserligen med folk som kan passera rakt igenom men vi känner oss trygga här. Den här gången var det också flera andra husbilar här. Dessutom ganska … Fortsätt läsa Söderut från Lisboa