Minnen från Vitemölla o Kivik

Från början hade vi planerat en övernattning i Vitemölla, det blev till slut sex. Här blev vi fast för allt det vackra som finns att se i denna lilla del av Sverige. Som ni säkert förstått av våra tidigare foton så tycker vi om att titta på gamla hus och trädgårdar. För vårt eget minne, … Fortsätt läsa Minnen från Vitemölla o Kivik

Fysisk men inte social distans!

En sommar utan ett besök på Österlen är ingen riktig sommar. Så när värmen och solen äntligen kom packade vi husbilen och åkte söderut med sikte mot Ystad. Vi parkerade i Vitemölla strax utanför Kivik, för att stanna en natt. Men efter fem nätter är vi fortfarande kvar. Ystad ligger kvar till en annan gång. … Fortsätt läsa Fysisk men inte social distans!

Trollskogen – norra Öland

Har du ännu inte varit i Trollskogen längst upp på Öland så rekommenderar vi det. Ett stort naturområde och ger, som namnet antyder, en vandring i en trollsk natur. Från bilparkeringen finns flera välordnade gångvägar in i naturparken. När vi närmar oss den norra udden ser vi Långe Erik den andra sidan sundet. Längre norr … Fortsätt läsa Trollskogen – norra Öland

Öland – vindarnas ö!

Tidigare under våren var rekommendationen att vi skulle hålla oss inom vår region under resor. Sen kom lättnader och vi började röra på oss lite mer. Det skrevs en hel del i pressen om oron på Öland och Gotland hur det skulle gå med en invasion av turister. För att kolla läget gör vi själva … Fortsätt läsa Öland – vindarnas ö!

På resande fot inom Sverige!

Många har fått ändra sina resplaner, så även vi. För 20 år sedan, 1 juli, invigdes bron som förenar Sverige och Danmark. Även vi förenade oss samma dag genom att bli vigda av vice borgmästaren i Nexö på Bornholm. Vår plan har därför varit att återvända dit denna sommar för att fira vår bröllopsdag, men … Fortsätt läsa På resande fot inom Sverige!

Från Ringsholms lugna tillvaro till en annan pärla!

Så har det blivit dags för vårens första tur till Öland. För ca en och halv månad sedan kom vi hem från vår resa till Spanien/Portugal. Vi har följt råden att hålla oss hemma, inga problem eftersom det alltid finns jobb på farmen. Men nu har vi brutit vår frvilliga karantän och förflyttat oss till … Fortsätt läsa Från Ringsholms lugna tillvaro till en annan pärla!