Utökning i familjen!

Från och med nu kan vi inte längre presentera vår Elsa som "Mademoiselle". Nu och framåt får det bli "Madam". I fredags natt hände det nämligen, sju små liv kom till välden, två flickor och fem pojkar. Lagom till att nästan hela kvällsdisken var avklarad kom den första valpen, med fötterna före. Nummer ett får … Fortsätt läsa Utökning i familjen!

I väntans tider!

Vi kom hem från vår senaste långresa redan i början på februari. Som ni kanske lagt märke till så har vi inte gjort några inlägg sedan dess. Men det betyder inte att vi hållit oss på hemmaplan hela tiden. Vid påskhelgen var vi i Dalarna och besökte dotter med sambo i deras nya hus samt … Fortsätt läsa I väntans tider!

Hem, ljuva hem!

Den sista delen av vår resa hemåt var blöt, i stort sett regn varje dag. Från Bacharach utmed Rhenfloden, tog vi en liten extra sväng för att träffa våra vänner i Neukirchen-Vluyn. Det har gått fyra månader sen vi var här senast, då på vår utresa. Tiden går fort! Men innan Neukirchen-Vluyn var det dags … Fortsätt läsa Hem, ljuva hem!

Minnesvärda besöksmål på vår hemresa.

När målet är att komma hem igen så blir det för oss lite längre körsträckor än vanligt. Som tur är har vi ändå tagit oss tid till att "stanna upp". Vi kunde inte lämna Figueres utan att utforska själva staden mer. Den är känd och präglas av stadens store och specielle son, konstnären Salvador Dali. … Fortsätt läsa Minnesvärda besöksmål på vår hemresa.

Nu har vi tankat sol, energi och diesel.

Färdvägen norr ut mellan Valencia och Peniscola, ca 17 mil, kantades av stora apelsinodlingar, vilket förklarar varför Valencia kallas apelsinernas stad". Med viss tveksamhet bestämde vi oss till slut för att återigen åka till Peniscola. Vår tveksamhet berodde på att vid ett tidigare besök just här, hamnade vi i en diskussion med den lokala polisen. … Fortsätt läsa Nu har vi tankat sol, energi och diesel.

Valencia, en blandning av gammalt och nytt.

När vi besökte Valencia hösten -19 visste vi egentligen ingenting om staden. Vår plan då var att besöka Barcelona, en härlig stad som bjuder på mycket. Men just då var det fullt med demonstrationer och oroligheter vilket gjorde att vi omprövade vår plan och fortsatte till Valencia. Något vi verkligen inte har ångrat. Den här … Fortsätt läsa Valencia, en blandning av gammalt och nytt.