Om oss

Vi är tämligen nya husbilsägare, skaffade oss vår första husbil så sent som 2015. Eftersom vi inte visste det vi vet idag, så valde vi en begagnad men välskött Eura Mobil årsmodell 2007. Efter bara några resor med den insåg vi att husbilslivet passade oss med den frihet att kunna dra när det passar oss och kunna dra hem när vi så tycker.

Hela styrkan vid ingången till gamla stadsdelen i Serpa, Portugal s inland.

Redan efter ett år uppgraderade vi oss till en modernare hb.  en halvintegrerad Pilote 700 C, årsmodell -16, som har det vi tycker vi behöver. Under de här åren har vi lärt oss att leva ”minimalistiskt” och kunna lämna ting hemma som vi inte behöver. Vikten är viktig, max 3500 kg gäller, vilket kräver att vi måste prioritera vad som ska vara med, även om det hade varit bra och praktiskt med ….. Det gäller att tänka till och ta det som en utmaning. Sedan våren -20 kör vi nu en Pilote 740 C, årsmodell 2018 med queenbed där bak. 

Det är också en utmaning att två vuxna och en hund (25 kg) ska klara av att röra sig på en väldigt begränsad yta. Kräver tålamod och planering för att det ska bli en bra upplevelse. Efter 3 år vet vi var vi ”har varandra”, Så NU kör vi!!! 

Vi som ska samsas i husbilen är, Lars-Olof, arbetat inom skolan hela livet, varit hemma ett antal år och sysslat med renovering av huset. Haft uppdrag som god man för ensamkommande vilket har varit väldigt utvecklande och givande för oss alla. Den kvinnliga delen representeras av Eva, som fortfarande är yrkesverksam sjuksköterska. Men snart blir det ändring med det. Under våren -21 räknar vi med att lönejobbet ska vara avklart.

Dessutom så ingår vår hund Elsa i familjen. Jaktlabbe med liten Golden i sig, född 2017 och en van husbilsåkare med eget pass efter besök i Norge. När vi bestämde oss att åter bli hundägare så var villkoret att Elsa ska kunna följa med oss över allt, vart vi än reser. Elsa är en bedårande gul jaktlabbe som charmar de flesta. Hon är ett väldigt trevligt resesällskap som vi inte vill vara utan. Det innebär också för oss regelbundna pauser, långa promenader och nya upplevelser som vi säkert hade gått miste om utan Elsa.

Välkommen att ta del av våra upplevelser genom vår blogg.