Feliz Natal!

Så blev det jul även detta året. Vanligtvis så brukar våra dagar före jul, precis som för många andra, vara ganska stressiga med många ”måsten”. Men nu är vi här och vårt Château blev ganska snabbt julstädat. Sista inköpet var mycket billigt i förhållande till ett besök på Maxi därhemma.

Som seden är firade vi ”lille-julafton” den 23, den här gången med våra danska vänner. Egentillverkad julglögg, julgröt och bröd med julskinka stod på menyn.

Själva julafton bjöd större delen av dagen på vackert väder. Sista slurken av julglöggen kunde avnjutas ute i solsken.

Det fick bli en promenad ner till hamnen för en liten lunch. Lite annan väderlek än hemma. Även Elsa kunde slappa i solskenet!

Julafton tillbringade vi med våra danska vänner. På julbordsmenyn stod ägg med lax, och Janssons frestelse, nedsköljt med en hederlig Gammel-dansk. Därefter dansk skinkstek, karamelliserade potatis, röd och brysselkål och som avslutning risalamalta. Och så många glada skratt (det stora tabberaset tog fem timmar). Nog går det att fira jul även i ett litet format. Samhörigheten och glädjen att ha någon/några att dela högtiden med är ju absolut det viktigaste.

Vårt ”julklappsberg”. Två av paketen var till Daka och Elsa. Totalt inköpspris max 10€.

Men någon tomte såg vi inte till. Det kan dock finnas en förklaring. Två tyska bröder, ca 10 år, som bor här på campingen hävdar att Tomten har moderniserat sig lite och numera kör Tesla. De flesta vet hur långt man kan köra på en laddning för att sen stå stilla en timma för att snabbladda. Så om det nu är så, hemska tanke, då har ju inte Tomten en rimlig chans att hinna hit ner. Slutsats, det var inte bättre förr, förutom att Tomte höll sig med renar, det var garanterat bättre!

Nu närmar vi oss sakta men säkert slutet på vår vistelse här i Alvor. Planen är att dra vidare direkt efter nyår. Då tar vi tag i vårt skrivande igen.

Till alla våra läsare önskar vi en god fortsättning av julen. Och till er som firar julen först denna dag, den 25, en Riktigt God Jul!! Feliz Natal!

4 reaktioner på ”Feliz Natal!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.