Vårt gårdshus

På de allra flesta äldre gårdar, stora som små, finns små gårdshus som används till allt möjligt. Så även på vårt lilla gods. Det har använts till slakthus, tvättstuga, hönshus, plats för reparationer och sist men inte minst som förråd av allt möjligt (och omöjligt).

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bild1.jpg

Så småningom växte en idé fram att det kanske skulle kunna gå att göra något åt det lilla huset. Efter en hel del ritande på lämplig lösning så revs i stort sett allt ut och en renovering påbörjades. Endast ytterväggarna och fönstren fick vara kvar för att stugans karaktär skulle bibehållas. Idag finns innanför skalet en helt modern lite stuga på ca 30 m2 i bottenplan, med allt som behövs för ett behagligt liv. Förutom allrum, köksdel och badrum finns på bottenplan också ett litet arbetsrum. På sommaren gör vi om det till ett sovrum med en säng på 200×105 cm.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bild2.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bild3.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bild4.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bild6.jpg

Badrum med dusch, tvättmaskin, torktumlare och behaglig golvvärme.

Övriga delar i stugan värms upp av en AC men också av en gammal hederlig köksspis. I denna har sommargäster till och med bakat pizza, inte dåligt!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bild7.jpg

Som grädde på moset har vi nu också en finsk bastu, naturligtvis vedeldad.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bild8.jpg

Till stugan finns en egen liten trädgård med utemöbler och en liten grill. För den som tycker om att cykla så finns ett antal cyklar att låna. Gillar man kanoting så har vi en canadensare på 5,40 m nere vid Åsnen. Bredband (100/100) rakt in i stugan finns också!

Så, från ett litet slitet förrådshus har det idag blivit vår ”Snick” som studenter kan hyra under terminstider. Uthyres helt möblerad med all utrustning i köket. På samma gång får vi kattvakter och någon som vattnar våra blommor. Perfekt för oss som vill ut och resa. Under sommar-månaderna har utländska turister möjlighet att hyra in sig.

Så det slutgiltiga resultatet blev över förväntan!