Jylland 2017

Via Varberg – Grenå nådde vi dansk mark kl 24. Regnet öste ner och vindrutetorkarna fick minsann göra rätt för sig. Vi ställde riktningen norrut mot Fjellerup Strand. Stranden är klassad som ”Blå Flagg” vilket betyder riktiga toaletter och dusch.

Efter en regnig natt så är det skönt att strosa i havsdynerna även om solen inte visade sig.

Skagen var ett naturligt mål även om vi varit där tidigare. Ännu en ”Blå Flagg” strand fick bli vår övernattning. Ca 1 km söder om Skagen i höjd med den försvunna kyrkan ligger denna återvändsgränd med plats för husbilar och med naturligt vindskydd genom strandvallen.

Ett besök uppe vid Grenen är ett måste när man kommer hit.

Efter Skagen och Grenen så fortsatte vi längs västkusten och kunde njuta av de stora stränderna med tillåtelse att köra ända ner till vattnet. Vackra färger!

I Esbjerg kan du skåda ”Men by the Sea”, fyra 9 meters höga män som sitter och skådar ut över havet. Ett konstverk som uppfördes 1995 i samband med 100 års -firandet av Esbjerg som kommun året före.

På vår väg söder ut hamnade vi i Ribe, Danmarks äldsta stad. Vackra gamla hus i ett litet centrum.

Ett stop vid Vadehavet är att rekommendera. Vi valde att parkera vid Vadehavscentret och ta ”traktorbussen över till Mandö. Även denna plats är sevärd.

Vår sista natt innan vi vände hemåt blev Mögletönder s camping. Genom detta stopp så hade vi genomfört vår resa från Grenå utmed västkusten ner till tyska gränsen. Fortsättning utmed Europas kust fortsätter hösten -18.

Dagen efter bara 5 km över till de tyska butikerna med de sedvanliga tillbuden för oss svenskar.

På vägen hem övernattade vi på Sandersvig camping. I receptionen var det helt ok att ta en plastmugg med öl, (modell större). Betalning gjordes när man kände för det eller vid utcheckning. Service!

Sista natten på dansk mark blev Köge camping strax söder om Köpenhamn.