Snart dags för avfärd!

För 1,5 år sedan tog vi beslutet att följa flyttfåglarna (och en hel del andra husbilar) mot södern o Portugal/Spanien för att övervintra. Nu är det bara 2 veckor kvar tills planerad avfärd. Att planera så långt framåt kan ha sina risker i vår ålder men för oss var det nödvändigt, en del saker måste slutföras. Nu är det mesta klart, husbilen har fått larm, två fasta gasolflaskor, gasvarnare och trimmad för att hålla sin viktklass, 3500 kg.

Eva gör sin sista arbetsvecka, sen får vi se hur hon klarar av att vara ”arbetsbefriad” (men inte pensionär).

Huset är förberett för att gå i vinteride, Innanfönstren är ditsatta med värmande vadd emellan, adventsstakarna står redo för att lyftas upp. Trädgården är i stort sett klar, utebelysningen till vårt gårdshus på plats. Men utejulgranen får andra fixa. Dessutom är ca 30 m3 ved färdigklyvd och staplad för torkning, räcker flera vintrar.

Kvar återstår besiktning av husbilen, så att vi slipper ev. stress hem i mars, och lite annat smått och gott. Men den 21 oktober ska det vara klart för avfärd!! Samtidigt är naturen här utanför så underbart vacker så man inte kan få nog av den. Men det kommer fler höstar här hemma!!

img1538931432547[1]

Vi återkommer vid avfärden!

Nästa inlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.