Så kom vi iväg

Efter lång planering, avslutat jobb, ”dö-städat” huset, höststädat tomten på ca 3000 m2 är vi så på väg söderut. Vår husbil är invägd som inför en boxningsmatch. Nya lättmetallfäglar (-14 kg), cykelstället bortmonterat (-9 kg), våra vanliga cyklar utbytta mot minicyklar (-12 kg) gör att vi nu har kunnat packa in det som vi tycker behövs för att klara av gränsen 3500 kg. Post är eftersänd, teve-licensen uppsagd, reseförsäkring tecknad för tiden efter dag 45 (47 kr/dag för två genom LF) hunden vaccinerad, husbilen besiktigad och icke minst, Eva godkänd av doktorn.

img1540217400918

Så igår, söndag 21 okt., kunde vi starta färden. Första målet på kontinenten var Köge Golfklubb, några mil söder om Köpenhamn. Därifrån har vi idag tagit oss till Ribe på västra Jylland, och övernattar på en central parkering, (mer info). Här kan vi säga att vår kustresa utmed Atlanten börjar eftersom vi var här förra sommaren när vi gjorde ”Jylland runt”.

Ribe, Danmarks äldsta stad har mycket att visa fast idag hänger regnet i luften, så det blev bara en kort promenad längs huvudgatan.

img1540217560982

Imorgon fortsätter vi in i Tyskland och över Elbe vid Gluckstadt.

En reaktion på ”Så kom vi iväg

  1. Härligt att vara på väg! Vi körde igenom Ribe när vi landade på Römö, hade ingen aning om att det var en guldgruva vi missade. Men tur det finns fler chanser! Ha en trevlig resa! Vi befinner oss nu i Spanien efter att ha lämnat Atlantkusten – som var fantastiskt vackert.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.