Tur och retur Malaga – Ringsholm!

Vilken tur att vi hade returbiljett till Malaga där husbilen stått långtidsparkerad. Efter sex veckors gråväder längtade vi till ett varmare klimat. Samtidigt har det varit fantastiskt roligt att vara hemma och fira jul med nära och kära.

Men nu var det dags för etapp 2 av vår planerade resa. Den startade torsdag kl. 04.00 med uppstigning för att sedan ta oss in till tåget som skulle ta oss till Kastrup.

Elsa var med på noterna och gjorde det bekvämt för sig i en stol på tåget, (utan biljett).

Senare fick hon dock flytta ner på golvet eftersom det var mycket folk på tåget. Hon hade ett avslappat förhållande till alla fötter som passerade i mittgången.

Att resa med hund är ett utmärkt sätt att skapa kontakt med andra människor. Med sitt charmerande sätt väcker hon något hos många som gör att de drar på munnen och ofta leder vidare till trevliga samtal som man blir glad av.

Ett exempel är en ung kvinna som visade intresse för både Elsa och vår resa. Själv skulle hon tillsammans med sin pojkvän på en cykelsemester i fyra månader genom bland annat Nepal och Indien. Ett annat intressant möte fick vi på Kastrup när vi kom i samtal med Rune, f.d. filmare på SVT Växjö och bland annat delaktig i dokumentärerna kring bröderna Erik och Sigvard i Hågeryd. I båda fallen var det Elsa som bidrog till att vi kom i samspråk med varandra.

På Kastrup var det först nu som vi skulle bli varse om Elsas upplevelse av sin första flygresa. Skulle hon gå in i buren eller vägra, det visste vi inte.

Själva incheckningen gick väldigt smidigt, vi fick all den information vi behövde och kände inget av den stress som vi upplevde på Malaga Airport. De var väldigt noga med att förklara att Elsa inte skulle lastas in i planet förrän vi själva hade gått ombord. När vi lämnade Elsa hoppade hon, till vår stora lättnad, glatt in i transportburen och personalen tog hand om henne på ett varsamt och stilla sätt.

Väl framme i Malaga kom hon på transportbandet tillsammans med det vanliga bagaget. Det var kanske inte det bästa och vi kunde tydligt se att hon var stressad. Som väl var så lugnade hon sig snabbt men var väldigt trött.

Husbilen stod som vi lämnade den, dock med lite mer Sahara-sand på sig.

Parkeringen kostade oss 1650 kr för 46 dygn, helt ok. även om det säkert finns billigare. Vi blev lämnade och hämtade på flygplatsen utan problem så vi är mycket nöjda med den servicen vi fick.

Solen sken från en blå himmel så vi kunde plocka av oss de svenska vinterkläderna. Vi återvände till camping Cabopino, (mer info) där vi var innan vår hemresa. Den kvällen somnade vi alla tre, ovaggade.

När vi vaknat och kommit igång var vi tvungna att gå ner till havet och njuta av den vackra utsikten och vädret. Långt där borta, men ändå nära, kunde vi skönja Afrika.

Eftermiddagen tillbringade vi i Fuengirola tillsammans med Jakob som mött upp. Det blev en fin dag och en bra start på vår resa.

Idag, söndag, har vi rest norrut inåt landet och hamnat i Sevilla. Utmed resvägen har vi sett mängder av olivodlingar. Vi sa att detta måste vara ”olivträdens paradis”, vilket stämmer eftersom området kring Sevilla producerar väldigt mycket olivolja, ”det flytande guldet”.

Mandelträden har börjat blomma med sina vitarosa blommor.

Spanien står för 40% av all produktion av olivolja och här växer 300 miljoner olivträd. Som olivodlare gäller det att planera eftersom det sägs att det tar tre generationer innan ett träd ger full skörd. Första generationen planterar, andra vårdar och tredje skördar. Det tar 5 år innan trädet ger  frukt och det är först efter 50 år som det kan ge full skörd. Därefter kan man skörda 100 år till. Så idag har vi sett hela olivträdes livscykel, från unga nyplanterade, till medelålders och till gamla olivträd.

Just nu står vi på en ställplats ganska centralt i Sevilla, Areas Autocaravanas de Sevilla, (mer info). Det liknar mer en parkering och här är ganska många bilar. Men grinden är låst så det känns tryggt. Vår plan är att komma in i Portugal inom de närmaste dagarna.

Om ni vill följa oss på bloggen, så är ett enkelt sätt att klicka på följa-knappen. Då får ni automatiskt ett meddelande när vi lagt in ett nytt inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.