I väntans tider!

Vi kom hem från vår senaste långresa redan i början på februari. Som ni kanske lagt märke till så har vi inte gjort några inlägg sedan dess. Men det betyder inte att vi hållit oss på hemmaplan hela tiden.

Vid påskhelgen var vi i Dalarna och besökte dotter med sambo i deras nya hus samt goda vänner i Leksand. Våren låg i luften även om det var kallt. Vitsippor och blåsippor var på gång, men det såg ut som om de frös, och de sträckte sig efter solen när den tittade fram.

Kåre brändes ner för några år sedan. Nu har han återuppstått i eldfast material och står på sin ursprungsplats.
Ett besök på knäckebrödfabriken utanför Leksand var inbokat.
Påskpyntat i husbilen.

Vår senaste resa var för några veckor sedan då vi var i Oslo. Vädret var på gott humör så vi fick några härliga dagar tillsammans med barn och barnbarn.

Vi har vid tidigare besök parkerar vid Trollvann strax norr om Sinsens centrum. Dessvärre har de nu förbjudit nattparkering, men några hundra meter längre ner finns en liten parkering, den fungerade perfekt.

Både på ditvägen och hemvägen övernattade vi vid Saltkällans badplats i närheten av Munkedal. En väldigt vacker och fridfull plats som vi kan rekommendera.

Nu står vår Pilote avställd på lagårdsbacken. Där får den stå ett bra tag framöver innan det är dags för nya äventyr. Som många andra husbilsåkare planerar även vi för nästa långresa.

Men innan dess har vi ett annat stort äventyr, men också utmaning, framför oss. Vi går nämligen i väntans tider. Vår älskade hund Elsa är dräktig, (det var anledningen till vår tidiga hemkomst i februari). Går allt som det ska så ska de små liven födas i månadsskiftet maj/juni.

Elsa, en stilig jaktlabbe, med lite golden i blodet.

Det här är första gången för oss alla inblandade, så det är både spännande och nervöst samtidigt.

Elsa är 4,5 år nu. När vi skaffade henne så bestämde vi att hon skulle kunna följa med oss vart vi än åkte. Att det fungerat är bevisat efter tre långresor i Europa. Förutom husbil har hon åkt med tåg, buss, båt och flyg (Malaga – Kastrup t.o.r.) utan problem. Totalt har hon rest över 5000 mil i husbil. Att hon gillar det är vi helt övertygade om.

Under resans gång har hon lärt sig att vara social och möta människor och andra hundar i olika miljöer. Genom henne har vi knutit många givande och trevliga kontakter.

Vid ultraljudet för tre veckor sedan konstaterades fyra bultande hjärtan. Nu när hon har röntgats såg vi sex, eventuellt sju små liv.

Nu hoppas vi att hennes lugna och trevliga sätt förs vidare till nästa generation. Vår nästa husbilsresa planerar vi ska gå mot Kroatien. Kanske vi då har en valp på knappt fyra månader med oss då. Ännu en utmaning som väntar oss!

Elsa när hon var 9 veckor gammal. Fötterna var en perfekt kudde.
En kompis att leka med??
Nu lite mer än fyra år senare, lite rundare om magen och blivande mamma. Vårt barnbarn Kerstin visar sin kärlek.

Till sist till er som funderar på hur det är att resa med hund modell större i husbil, tveka inte, det fungerar utmärkt. Dessutom tillför det så mycket glädje för oss alla.

I nästa inlägg hoppas vi kunna visa hur många små valpar Elsa egentligen burit på.

8 reaktioner på ”I väntans tider!

 1. Hej Ringsholm på väg! Jag ahr för mig att jag någonstans i era blogg läst om en möjlighet att ställa husbilen under en längre tid på en ställplats nära Malagas flygplats. Där ka husbilen stå en tid medan man flyger hem och sedan tillbaka. Är det hos er jag har fått den här idén? Eller vet ni något liknande? Kanske rent av någon annan plats i Europa, Frankrike eller Italien, där man kan föra samma grej? Jättetacksam för var när ni har lust och tid! Ha det gott! Ann-Sofie Ellbrant, Lysekil

  Gillad av 1 person

  • Jodå, du har alldeles rätt. Vi parkerade på SP Parking helt nära Malaga Airport. Inhängnat, personal dygnet runt. Transfer till och från flyget. Kunde välja på att betala när vi lämnade eller hämtade husbilen. Kostnaden gick nästan jämt ut med vad vi sparade på att ställa av husbilen. Genom att vi kom hem kunde vi också börja om med vår reseförsäkring som ingår i vår husförsäkring. Så där sparade vi verkligen en hacka. Du kan läsa om denna del i vår blogg om du söker på ”Att flyga med hund” (tror jag).
   Men nere i Malaga finns många andra parkeringar, tydligen någon som ägs av svenskar.
   Lycka till! / Lo

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.