Hem, ljuva hem!

Den sista delen av vår resa hemåt var blöt, i stort sett regn varje dag. Från Bacharach utmed Rhenfloden, tog vi en liten extra sväng för att träffa våra vänner i Neukirchen-Vluyn. Det har gått fyra månader sen vi var här senast, då på vår utresa. Tiden går fort!

Men innan Neukirchen-Vluyn var det dags för lite fika på parkeringen till IKEA, Köln. Dessutom lite inköp av typiskt svenskt godis.
Regn, regn och ännu mer regn!

Som vanligt bjöd Maureen och Malte på god mat och dryck, denna gång med fransk touch.

En man med full koncentration på sin uppgift!
Riktigt gott!
Även Frieda ville vara med på bild.

Efter att vi sagt hej då på morgonen efter blev det en heldag i husbilen, vilket inte är vanligt för oss. Men regnrusket inbjöd inte precis till utevistelse och autobahn utan stau underlättade vår framfart. Efter 55 mil parkerade vi på en ställplats i Grossenbrode, någon mil söder om Puttgarden. Dessutom på lämpligt avstånd till Border Shop som vi hade för avsikt att besöka innan färjan skulle äntras.

Tre Pilote-bilar på samma ställplats denna natt.

Det fick bli en sista natt för den här resan vid Köge Golfklubb. Dagen efter, fortsatt regn och ingen längre sikt när vi passerade bron.

När vi närmade oss vårt kära Ringsholm, mötte oss vinterväglag och ett snötäckt landskap. Men efter drygt fyra månader ute på vägarna var det en skön känsla att komma hem igen.

Huset var uppvärmt men en brasa i vedspisen och kakelugnen förstärkte hemkänslan.

Portugal finns med oss i vårt nyrenoverade kök.
Våra portugisiska tuppar, Galo de Barcelos, (Barcelos tupp) har fått en hedersplats i fönstret.
Våra katter, Missan och Morris, behövde inte lång stund på sig att konstatera att den stora, gula hunden var deras kompis Elsa.
Mycket kan man hitta i Portugal och Spanien men inte hembakade semlor. Här kan man prata om livskvalite!

Nu nöjer vi oss med att ta del av andras bilder och texter från södra Europa där vädret bjuder på varmare temperaturer än här. Men även resor här uppe i norr är trevligt att läsa om.

För vår del får detta bli det sista inlägget för den här resan. Vi är glada att så många har följt oss via bloggen och hoppas ni är med oss på nästa resa, när det blir dags.

Till sist en lite sammanfattning av själva resan. Vi var ute i 129 dagar och använde 49 olika platser (campingar, ställplatser, parkeringar) för att övernatta på. Totalt blev det 10920 km och husbilen drog 9,8 l/ 100 km. Billigaste tankningen var i Peniscola 1,295 €/l. (24/1).

Vår resväg de sista dagarna:

16 reaktioner på ”Hem, ljuva hem!

 1. Välkomna hem!
  Vi kom hem i fredags, körde från Alvor över spanska höglandet, annorlunda vyer.
  I Torrevieja kan man få hembakade semlor som är jättegoda.
  Det finns en svenskdriven butik och resturang som heter matboden.
  De har det mesta men priserna är ganska så höga.

  Gillad av 1 person

 2. Hei. Fantastisk å få ta del i deres reiser og opplevelser. Mange fine tips for oss som tenker ta turen til høsten. Hva for reiseforsikring bruker dere når dere er ute så lenge?

  Gilla

  • Tack för att ni läst våra inlägg. Vi har i vår hemförsäkring en reseförsäkring på 45 dygn. Sen köper vi till de extra dygnen, kostade senaste resan ca 55 Skr/dygn. Kommer vi hem tidigare än bestämt så kontaktar vi försäkringsbolaget och får tillbaka avgiften för dessa dygn. Hoppas ni hittat lite tips inför er resa. Har ni någon fråga bara ställ frågan.
   Lo

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.