1:a Advent i sommarvärme!

De senaste 10 dagarna har vi inte gjort många knop, bara slappat! Med andra ord så har vi tagit ”semester” i semestern, och det har varit skönt, till och med väldigt skönt!

Sen i måndags den 25:e befinner vi oss på camping Cabopino, (mer info) ca 1 mil öster om Marbella.

Här ska vi vara tills vi flyger hem, totalt 8 dygn. Att vara på ett och samma ställe så länge är för oss ett rekord, eftersom vi under de 10 veckor vi varit ute har övernattat på 33 olika platser. Här på camping Cabopino har vi det gott, solen har skinit från en klarblå himmel i stort sett alla dagar, och vi har njutit av våra dagliga vandringar utmed strand-promenaden alldeles här nedanför.

Gibraltarklippan till höger, Atlasbergen till vänster.

Campingen här är populär bland långliggare och här finns många svenskar. Vi har träffat många pigga och härliga människor som delar med sig av sina erfarenheter. Vi tar till oss och lär oss nya saker hela tiden, tack och lov är vi inte för gamla för det!

Ett trevligt inslag var Camping Cabopino Open i Boule som vi var åskådare till. Alla deltagare i denna ädla sport var svenskar. Ett bra sätt för social samvaro där spelet kanske inte var det viktigaste, men för vissa var det kanske mer allvar. Vi fick tillåtelse att lägga ut foton på vår blogg, dom vi glömde fråga hoppas vi tycker det är ok. Stilarna varierar som du ser, men koncentrationen var det inget fel på minsann.

”Den satt där den skulle”
”Kom igen då!”
Ordning och reda!
Kanske dags för mätstickan?
Åskådarna på första parkett hade annat för sig!

Vi fick också tipset om ett teveprogram, ”Det goda livet – på spanska solkusten” som går på svensk teve nu på tisdag 3/12, SVT 1 kl 21.00. Vissa delar i programmet ska vara inspelat på just den här campingen.

Elsa skapar många nya kontakter, både två- o fyrbenta,med sitt charmiga sätt.

En holländsk äldre man och hans fru erbjöd sig nästan direkt att ta hand om henne om vi ville göra något på tu man hand. De firar 12e säsongen på denna camping, det är nog svårt att slå. Vi tog tillfället i akt och tog bussen till La Cala de Mijas för att gå på den lokala marknaden. Vi blev påminda om att det börjar gå mot jul, cyklamen, azaleor och julstjärnor i alla dess färger och storlekar prydde parker och rondeller.

Ett par från Värmdö tog också ett hundpass när vi cyklade till närmaste affär för att proviantera. Sådant värme hjärtat hos en matte och husse!

Det är svårt att förstå att det är 1:a advent när vi går här i kortbyxor och kortärmat. Men det är dags även för oss att plocka fram adventsljusstaken och tända ett ljus denna helg.

På onsdag morgon parkerar och bommar vi igen vår julstädade husbil på en långtidsparkering vid Malaga Airport och vänder näsan mot Sverige. Då om inte annat kommer väl även vi förstå att juletid står inför dörren. Elsa har den här veckan legat på träningsläger för att vänja sig vid sin transportbur. Med hundgodis som belöning går det mesta.

I nästa inlägg kommer vi att skriva om våra nya erfarenheter kring just flyg-transport med hund. Ha det gott så länge. Vi önskar alla er som läser detta, och andra också, en trevlig Advent!!

2 reaktioner på ”1:a Advent i sommarvärme!

 1. Hej !

  Är väldigt intresserad att höra hur det går med hundflygningen. Vi har inte vågat att prova detta.
  Lycka till och välkomna till Sverige ❄️

  Gilla

  • Är nog också lite stressad men det ska nog gå bra Vår Elsa är mycket lugn och vi har tränat henne att va i niljör med nycket folk och ganska högljutt. Vi återkommer från hemmaplan efter flygningen. /LO

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.