Att flyga med hund!

Våra första 10 veckor och 500 mil på resande fot i husbilen är över. Därmed dags för att flyga hem till södra Sverige och fira jul och nyår.

Vår sista natt tillbringade vi på SP Parking strax utanför Malaga Airport. Där ska vår husbil stå i vila (ca 4 Euro/dygnet) ungefär 6 veckor. Verkar vara ett säkert ställe, ständigt bemannat, inhägnat och upplyst. Transfer till flygplatsen ingår.

Vårt flyg skulle gå kl 07.00 så vi var på flygplatsen redan 4.45 och trodde att det var gott om tid för att kunna rasta Elsa. Men när vi kom till incheckningen strax kring kl. 5 ville personalen att vi omgående skulle gå till en speciell incheckningsdisk (265) för att där scanna buren och sen sätta in Elsa och säga hej då. Vi ville lämna henne så skonsamt och sent som möjligt! Hon behövde också få en chans till rastning och lätta på blåsan! Men flygpersonalen kom och sa till att vi var tvugna att skynda på så allt gick väldigt fort.  När klockan var 5.40 så sa vi hej då till en undrande Elsa, ”vad är det som sker?” Visst kändes det i hjärtat när hon försvann bort på rullbandet.

Men efter 5,5 timmar så kunde vi på Kastrup ta emot henne och möttes av en som vanligt glatt svansviftande Elsa. Va skönt! Ordningen återställd!

Snabbt ut i friska luften och en nyanläggd trädplantering utanför terminal 3 fick lite näringstillskott, helt gratis.  

Efter traditionsenlig ”röd pölse” med tillbehör och lämplig dryck, fortsatte vår resa via tåg upp till Växjö. Som vanligt blev det totalt sett en lång resdag, ca 12 timmar från dörr till dörr. Men vi har lärt oss att det går att flyga med en stor hund. Personalen verkade ta hand om henne på ett lugnt sätt och vi ser inga men hos Elsa efter strapatsen.

Nu har även vi adventspyntat och börjat förbereda oss inför julen.

Julträdet kommer från Tavira!

I och med detta inlägg tar vi nu ”julledigt” från vårt skrivande.

Om allt går som det ska är vi åter ute på vägarna den 16 januari. Då flyger vi tillbaka till Malaga och fortsätter med husbilen in i södra Portugal och ytterligare ca 10 veckors resande. Då är ni åter välkomna att följa vår blogg.

Vi önskar alla våra läsare och följare en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

16 reaktioner på ”Att flyga med hund!

  • Det kanske var vi som var mest stressade. Men skönt att ha gjort premiärturen. Återstår att se om hon sätter sig på baken när hon ska in i buren för återresa. Yes, vi kanske ses vå vägarna efter nyår, då i Portugal och uppåt/hemåt. Trevlig jul!

   Gilla

 1. Tusen tack för mycket trevlig läsning under dessa veckor! Ser fram emot nästa etapp!
  Önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år! //Lena 🌺💐😍

  Gilla

 2. Så roligt att läsa era inlägg och ta del av er fantastiska resa. Ett glatt igenkännande i bilder och text vid platser vi också besökt. Önskar er en god fortsättning på nya året och när ni tar upp husbilslivet igen om någon vecka. /Biitte och Björn Mellergård

  Gilla

  • Vi tackar för er kommentar. Roligt att ni vill ta del av våra upplevelser. Men också att vi får respons. Vi drar iväg 16 jan o då är ni välkomna att följa oss. Är ni själva ute o reser?
   EVA o LO

   Gilla

   • Vi kom hem från Portugal första advent. Har inga planer på att åka ner i vår. Så länge njuter vi av att följa er och se alla fantastiska bilder. Vi känner oss allt lite avundsglada! Såg också bilden på de fina raggsockorna som er vän MaryAnn stickat. Har försökt hitta mönstret. Vet du vem som gjort mönstret? Ha en fortsatt skön resa!
    Bitte

    Gilla

 3. Tack för dina ord. Vi lyssnade nyss på väderleksrapporten hemma runt Växjö, blåsigt o lite regn. Konstaterade att vi kanske inte ska klaga på de molnskyar som hänger över oss. Vi är bortskämda med sol i stort sett varje dag. Dagens moln kommer säkert att försvinna ftamåt dagen.
  Ang sockarna, vi ska ställa frågan till Mary Ann och återkommer.

  Gilla

  • Tack, det vore fint! Vi försökte skriva en kommentar i ert senaste inlägg men det gick inte. När vi åkte söderut i höstas körde vi delvis längs Dourofloden. Vår färdväg var Vitoria Gasteis, Zamora, Braganca, Peso da Regua, Pela, Souselo och Porto. Zamora på spanska sidan, några mil norr om Salamanca var en trevlig bekantskap. Där finns en liten ställplats precis intill Douro som vi hittade på campercontact. Vatten och tömning finns men ingen el. Vi cyklade till den gamla befästningen som ligger på andra sidan floden. Den fräscha saluhallen mitt i stan var också värt ett besök.
   Björn och Bitte

   Gilla

  • Stort tack för mönstret! Hälsa MaryAnn att jag är glad som ett barn:)
   Läste ert senaste inlägg, inspirerande och underbara bilder! Kom att tänka på ytterligare ett par platser i östra Portugal som vi uppskattade. Evora, en härlig gammal stadskärna och med ett intressant museum! Vila Vicosa, som har en gigantisk marmorfyndighet och Borba någon mil därifrån, känns som om den sistnämnda sett sina bästa dagar men praktiskt varje hus hade kostat på sig marmorposter och trösklar.
   B&B

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.