Portugal lockar!

Många kanske undrar varför man, vid den här årstiden, lämnar ett varmt, ombonat och bekvämt hem för att bo i en husbil. När det är som mest ruggigt så frågar vi oss detsamma. Men vi hade bestämt att efter julfirandet och lille Hugos dop, då skulle vi åter flytta ut till vårt andra hem, vår husbil.

Allt packat och klart!
Vägen ner till Trelleborg bjöd på dimma.

Vi är helt införstådda att det är kyligt nu i början, men vi vet också att ju längre söderut vi kommer, så blir det varmare. Så vi tycker att det är värt några resdagar i kyla.

Det första beviset på att det är värt att frysa lite, blev vårt besök hos Maureen, Malte och deras lilla Frieda som bor några mil väster om Duisburg.

Dit kom vi efter att i torsdags lämnat vår fasta punkt Ringsholm och tagit oss till Tyskland via Trelleborg-Rostock.

Vi var enda husbilen i kön till färjan.
Doriz har för vana att ta för sig.

Eftersom vi kom i land kl. 21 övernattade vi på parkeringen utanför köpcentrat Hanse Center ca en mil från hamnen. Fungerade perfekt.

När vi sent parkerade utanför köpcentrat var vi helt ensamma, när vi vaknade så var det redan strax efter 8 fullt med bilar runt oss.

Nästa övernattning blev i byn Holtensen bei Barsinghausen, några mil väster om Hannover och bara några km av från A2. Vi fick lov att stå på parkeringen till det mysiga lantcafèt LebensArt. Cafeèt tillhör en organisation som även driver ett vårdboende/dagverksamhet för psykiskt och fysiskt funktionsnedsatta. Varje dag kommer de för att arbeta på cafeèt och i trädgården, med det de klarar av. Att komma hit var en upplevelse på många olika sätt.

Origami på hög nivå.
Så mycket roligt att titta på både inne och ute.

Nästa stora höjdpunkt blev vårt besök hos vänner i Neukirchen-Vlyun några mil väster om Duisburg. När vi kom till Vlyun sken faktiskt solen för första gången på resan. Dessutom fanns det en reserverad ”stellplatz” utanför deras hus. Inte var dag man får sådan service!

Som alltid när vi hälsar på är det helpension som gäller. Den här gången var det en spansk meny som väntade. Välkomstdrink på cava, därefter tapas, hemmalagad paella med spanskt vin eller San Miquel öl. Bara äta och njuta!

Mums, mums….
Hemma får hundarna aldrig ligga i vår soffa, men nu är vi inte hemma och då gäller andra regler:-)
Avslappad attityd!

Som vanligt stod det ett framdukat frukostbord när vi kom in på morgonen. En lyx att bara få slå sig ner och njuta av allt det goda. Så visst är det värt lite kyla för att kunna umgås och ha det trevligt med goda vänner. Till midsommar ses vi igen, då hemma på Ringsholm.

Efter denna trevliga samvaro har vi idag, söndag, fortsatt genom Holland och Belgien för att komma till en ställplats i byn Virevx-Malhain bara någon mil in i Frankrike. Framför oss flyter floden Maas som vi följt några mil.

Floden Maas är värd att följa. Lugnt tempo på vägen som till största delen går alldeles utmed floden.
Det här är tydligen en musikalisk stad. Flera saxofoner på parad på en bro.

När vi lämnade Ringsholm så var det + 1 i luften och disigt. Nu, efter ca 110 mil plus båtfärd är det fortfarande samma temperatur utanför husbilen. Senaste natten bjöd på -4, så visst är det lite bistert att krypa ner i sängen. Men bättre tider väntar om några dagar.

Vår resväg sedan vi startade 26 jan. Vi har kört ca 110 mil och endast mött 10-15 husbilar. Är det lågsäsong eller…

16 reaktioner på ”Portugal lockar!

 1. Hejsan!
  Åhhh så spännande att få följa med på även denna resa! Så mysigt med vänner som man träffar efter vägen! Fantastiska möten som kan bli vänskap för livet.
  Var rädda om varandra och ha en fin dag!
  Kram Lena 🤗

  Gillad av 1 person

 2. Tack för att ni åter är på väg, alltid lika inspirerande att få följa er. Vi åker första gången utomlands med vår husbil i september, så vi följer er gärna🥰

  Gillad av 1 person

 3. Hej!
  Så roligt att få delta i er resa!
  Vi kommer att åka för första gången till Portugal 9 mars!
  Vi läser allt för att få goda tipps och råd!

  Maj-Britt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.