Åter på farmen

Så är vi sedan nästan en vecka tillbaka på hemmaplan. Vi måste erkänna att det är skönt, hemma är alltid hemma.

I vårt förra inlägg berättade vi om hur vi tankat fullt av upplevelser i Kroatien. Men vi har också på ett annat sätt ”tankat” under våra stopp på vingårdar utmed vår väg.

Från sista övernattningen i Kroatien (naturligtvis en vingård, Ciban Family Farm) tog vi oss snabbt igenom Slovenien. Men det är lätt gjort, sträckan är bara ca 6,5 mil.

Ännu snabbare gick det igenom Österrike och Tjeckien, eftersom vi för ovanlighetens skull valde betalvägar.

I Velka Biteš, Tjeckien, stod vi på en blöt grusparkering, men det lilla centrum var gulligt. Och cykeln var vacker.

I början var det regn men sen blev det bättre och väl inne i Tyskland sken solen igen.

Att resa söderut under hösten är ett bra sätt att njuta av sommarvärmen lite längre. Samtidigt missar vi det som hösten för med sig, de vackra färgerna ute i naturen. Men på färden genom Tyskland hann vi få en skymt av den vackra naturen, även om vi färdades på autobahn.

Det var inte bara autobahn som gällde, vår vana trogen hamnade vi också på mindre vägar.

Under hemresan var det ställplatser eller fricamp som gällde. En eftermiddag hamnade vi i närheten av ett gammalt slott, numera hotell, Schlosshotel Fürstich Derhna. Perfekt omgivning för en morgonpromenad i strålande solsken.

En parkering ca 1 km från slottet gjord för bilar, husbilar och bussar blev platsen att övernatta på. Dessutom stora fria ytor för våra hundar att springa på.

Efter att ha rundat Berlin, med Puttgarden som mål, märktes det på träden att vi kommit längre norrut. Det mesta av löven hade fallit och träden stod ganska kala.

En vana, eller ovana, hos oss har blivit att ta färja från Puttgarden till Rödby på vår väg hem. Så även denna gång. Att färdas genom denna del av Danmark, oavsett årstid, ger också många vackra vyer utmed vägen.

Men den stora affären som är möjlig att besöka innan man rullar på båten är kanske ett av skälen. Naturligtvis endast inköp för eget behov.

En julgran kan se ut på många sätt! Den här versionen hittar du på Bordershop i Puttgarden.
Väl på båten är det bara att ta igen sig. Doris var snabb och tog direkt beslag på ett säte
En välkänd bro väntar på oss!
Alltid lika skönt att se denna skylt!
Vår sista natt blev utmed Öresund vid Bjärred strandpromenad, norr om Malmö. Vinden låg på och det märktes att vi kommit till ett kallare klimat.
Ett sista fikastopp vid Ekerödsrasten utmed väg 22. Här kunde vi med gott samvete njuta av de två sista godbitarna vi köpte på båten, när vi var på väg ut för 8 veckor sedan. Men vi ska vara ärliga, det finns god choklad att köpa i Kroatien!
Efter 8 veckor och 533 mil är vi åter hemma på vår häradsväg och kan svänga ner till vårt kära Ringsholm.
Missan, en av våra två katter, mötte oss som vanligt.
Vårt rullande hem är nu nytvättad och invändigt tömd och städad. Nu får den stå i sitt ide, alltså på logen, i väntan på nästa resa.

Även om det utanför fönstret är gråmulet och ett regn som hänger i luften, är det skönt att vara hemma. Nu gäller julförberedelse i lagom omfattning men också början på planering inför nästa resa.

Kring 25 januari är det dags att starta husbilen för vårens resa söder ut. Under tiden får vi nöja oss med att bara titta på våra vackra ”Barcelos tuppar” som står i vårt köksfönster. Mer säger vi inte om målet för nästa resa.

Som avslutning på det här inlägget vill vi tacka alla er som varit inne och läst i vår blogg. Speciellt stort tack till er som valt att bli trogna ”följare”, just nu 211, det uppskattar vi verkligen. Det finns plats för fler. Vi hoppas också att någon fått lite användbara tips inför en egen resa.

Så till sist, ha en trevlig jul, ät måttligt av den goda maten och välkommen tillbaka i vår blogg när vi kommer igång med skrivandet efter jul!

Vår resväg från norra Kroatien,

2 reaktioner på ”Åter på farmen

  1. Så trevligt att följa er på resorna, det känns som att smyga med och få en stor del av upplevelsen. Lättsamt och smidigt från soffan hemma. Och våra drömmar plussas på tills det är vår tur att styra söderut. /Björn

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.