En härlig tillvaro i Alvor.

Efter åtta veckor i Alvor är det dags att lätta på handbromsen och påbörja resan hemåt. Men under de här veckorna har det hänt en hel del.

Första gången vi var på camping Alvor (2018), stannade vi i 13 dagar, vilket då var det längsta stoppet vi någonsin gjort fram till dess. Då kände vi oss färdiga med byn och ville vidare för att se och uppleva nya platser.

Efterhand har våra besök i Alvor av någon anledning blivit längre och längre. Den här gången, som är vårt fjärde besök, har det blivit 55 dygn, utan några problem med att ligga still på samma plats. Anledning till detta beror säkert på flera olika faktorer. Vi har under årens lopp funnit vänner här, både på campingen och bland lokalbefolkningen. Att återse dem betyder mycket och vi känner oss välkomna och trygga här.

Dessutom finner vi nya vänner som ger oss glädje och många härliga samtal. Närheten till allt vi behöver finns på gångavstånd så vi behöver inte ta husbilen för att ta oss någonstans.

Klimatet här är naturligtvis också en bidragande orsak till att ta sig hit ner. Som många vet har det varit ovanligt kallt och blåsigt denna våren men jämfört med vädret hemma så …

En annan orsak kan kanske vara att vi har blivit några år äldre och bara tycker att det är skönt att finnas till och njuta av livet.

En hel vecka fick vi nöjet att tillbringa med Jonas, Charlotta och deras lille Hugo. De kom några dagar efter att vädret vänt och blivit betydligt varmare och skönare. En fantastisk vecka och vi är så glada för att de tog sig tid att besöka oss.

Naturligtvis blev det tillfälle att fira ute på restaurang!
Hugo är trots sina 7 månader en riktig charmknutte!
Hugo sken ikapp med solen!
Hela familjen samlad på klippan ovanför Praia dos Caneiros.
Praia dos Caneiros är en fantastisk strand som vi gärna återkommer till. Färgerna går ton i ton och vovvarna smälter bara in.
Elsa och Doriz älskar att springa fritt här.
Som väl är så har de respekt för de stora vågorna och badar endast tassarna. Vattnet är också kallt så de håller sig helst uppe på land.
Beachen i Alvor är ett annat favoritställe som vi i stort sett besökt dagligen.
Undrar vad som rör sig i Doriz huvud? En kall öl en varm dag sitter alltid gott men hon fick inte smaka.
De små prickarna på fotot är ostronplockare som passade på när det var lågvatten i flodmynningen strax utanför Alvor.

Ostron är okänt för oss men när Mary Ann och Kim bjöd in oss så kunde vi inte säga nej. Smaka måste man även om det satt långt inne. Som väl var så hade vi något starkt att skölja ner med. Det var första, men troligen den sista gången vi åt denna delikatess. Men många skratt blev det.

Dagen efter fick det bli en vanlig laxmiddag.

Men tiden har inte bara tillbringats i Alvor, besök i Lagos några mil härifrån har vi hunnit med. Staden var på 1400 – 1500-talet en betydelsefull hamnstad och startpunkt för upptäcktsresande ut över de då okända världshaven.

Här strosade vi runt på de små gatorna och gränderna i timmar med avbrott för lite mat och dryck.

På en del gamla husfasader finns stora färgstarka målningar.

De målningar som fascinerade oss mest var målningarna av den anonyme och världskände gatukonstnären TONA. Han kommer från Hamburg och reser världen runt och målar på förfallna fasader och dörrar. (Tack Mary Ann för tipset).

De flesta av hans motiv är barn som han träffar på gatan. TONA säger själv att barnen är oftast de som han träffar allra först när han målar och att barnens känslor och uttryck är äkta. Barnen tillbringar den mesta tiden på gatan och är naturligt nyfikna och samtidigt är de så unga att de inte hunnit skaffa sig en ”mask”.

Ett besök i den lilla vackra staden Tavira har vi också hunnit med. Där träffade vi våra vänner från Skåne, Eva och Lasse, som är trogna gäster på camping Ria Formosa.

Fikastund tillsammans med Eva och Lasse. Det var egentligen den första riktigt varma dagen denna våren. Så vi njöt verkligen i dubbel bemärkelse, både trevligt sällskap och ljuvligt väder.

Veckan efter kom de till oss och vi fick glädjen att visa upp lite av Alvor.

Ett bevis på att det går utmärkt att baka jordgubbstårta i en liten husvagn.
Tack Tomas och Mari för inbjudan. Så mysigt och gott!
Lite påskpynt fick vi till i husbilen …
… och påskmat blev det också.
Ibland gjorde vi det enkelt och gick på restaurang .
En vacker vy ut över hamnen.
Även kvällstid bjöd på fina vyer och färger.
En god frukost smakade bra innan vi sa hej då för att påbörja vår hemresa.

När vi var unga sa de äldre att tiden går fortare och fortare ju äldre man blir, och det förstår vi nu. Men också trevligt sällskap gör att tiden går fort och de här åtta veckorna i Alvor har verkligen rusat iväg. Men nu är vi på väg hemåt och om den resan kan Du läsa i kommande inlägg.

15 reaktioner på ”En härlig tillvaro i Alvor.

 1. Ni ser verkligen ut att ha haft det bra. Vi själva är på väg hemåt efter 3 månader i Spanien, nu i Amsterdam. Nästa år blir det Portugal. Är campingen i Alvor en camping som man måste boka lång tid i förväg?

  Gilla

  • Tack för kommentaren. Vi har också riktningen mot Holland. Angående campingen, det går inte att boka, reservera en plats. Vi hade tur som hittade en ok plats när vi kom, dagen efter bytte vi upp oss, två dar senare flyttade vi ett steg åt sidan. Sen var vi nöjda. Det är rätt många som åker varje dag, gäller att ha koll. Men hoppas ni tar er dit, blir det nästa vår så kanske vi ses:-))

   Gilla

 2. Hej underbara Ni! Åter igen tack för era fina beskrivningar, det är alltid roligt att få följa Er. I år kommer vi att åka runt i Sverige och Norge, men nästa år blir det Portugal och Spanien. Alvor står högt upp på vår lista. Tack och ha en fin resa hem. Bosse och Gunilla

  Gilla

 3. Jisses så fint ni haft det! Fantastiskt att få följa er resa! Tusen tack!
  Ser fram emot många fler!
  Kör försiktigt och kom säkert hem igen!
  //Lena 🥰

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.