Advent i Alvor

Nu har vi stått still i Alvor en hel månad, förutom några kortare dagsutflykter vid ett par tillfällen. För oss är det rekord att ligga stilla så länge på en och samma plats.

Nu har vi skapat dagliga rutiner och tycker det är ganska skönt och avkopplande. Det handlar om viktiga rutiner, planering av middag, inköpsrunda på Pingo duce, tillagning, disk, städning, tvätt, strandpromenader, umgängen m.m. En väldigt behaglig tillvaro utan några större problemlösningar. Allt löper på, vilket egentligen är det allra bästa. Tyvärr så sätter vi kanske inte värde på detta förrän något oförutsett sker och livet förändras.

Men skenet av lugn kan bedra. Vi har nämligen haft flera anledningar till att fira, så det har höjts en hel del glas. Den riktigt stora fest blev när sonen Jonas med sambon Charlotta kom hit ner för en vecka i solen.

Fars-dag är lätt att glömma bort, nu hade vi tillfället att höja ett glas.

Den verkliga anledningen till ungdomarnas vecka här nere var Jonas inträde i club 40+. Det är något som bör firas!

Inträdet i medelåldern firades med en middag nere vid hamnen!
Efterföljande pub-besök blev minnesvärt för Jonas! Han var sig inte lik dagarna efter men det är väl åldern som redan tar ut sin rätt.
Mamma är alltid värd en stor kram.

Eftersom vi är här i byn för tredje gången hade vi möjlighet att visa runt våra ungdomar. Marknaden nere vid hamnen var ett givet mål, och naturligtvis den långa beachen.

Under hela veckan sken solen från en klarblå himmel, kan det vara bättre i november?

Vi hann också med lite utflykter. Fyren utanför Sagres var ett ställe vi besökte.

Efteråt kunde vi njuta av solen nere vi Praia do Beliche.

Några surfare var envisa och försökte ihärdigt komma upp på sin bräda, fast ärligt talat, större delen av tiden låg de i vattnet.

Nästa stopp blev klipporna utanför Faro. Den här dagen var havet lugnt så det såg inte så dramatiskt ut.

Att gå ner kändes inte så jobbigt, uppåt var värre. Dessutom, bara en väg att välja, uppåt!

Veckan med ungdomarna gick fort, alldeles för fort. Vi tror att de förstår varför vi gillar livet här nere. Lugnt tempo och ett gott klimat för oss svenskar som är svältfödda på sol och värme så här års.

Tack Jonas och Charlotta för att ni tog er tid att komma hit ner.

Men säg den glädje som varar för evigt. Några elaka magbaciller invaderade magen och dess tarmpaket hos Lars-Olof, (obs. inget kopplat till alkoholintag). Vilken tur att vi ligger på en camping med relativ närhet till servicebyggnad.

Den här dan skulle vi dessutom fira Eva och hennes födelsedag, det blev inte mycket av det firandet. Inställda evenemang verkar aldrig ta slut i dessa tider.

Nu är livet återigen normalt, det tog 5-6 dagar innan maten och drickat smakade som vanligt igen. Aptiten på topp och livremmen ett hack inåt. Så nu kan vi umgås med våra grannar här på campingen igen.

Elsa knyter lätt nya kontakter. Kvinnan är fransyska men det hindrar inte Elsa att vilja leka
Lilla Chili från Gävle är helt betagen av Elsa och vill leka i ett. Tack och lov är Elsa väldigt tålig.
För tre år sedan träffade vi Mary Ann och Kim i Aveiro och firade då vår första advent tillsammans. En fin vänskap som hållit i sig sen dess.

Nu har vi kommit in i advents-tiden. Lite svårt för oss att förstå detta eftersom vi inte förknippar advent med det här klimatet. Klarblå himmel och soligt de flesta dagarna. Men även här är det kallare på grund av de nordvästliga vindarna. För att påminna oss själva om att det börjar gå mot jul så har vi adventspyntat vårt lilla hem, allt i förhållande till storleken.

Den här veckan tar vi en paus från Alvor för en tur upp till storstaden Lissabon. Dit kommer sonen Joakim med lilla Majken till andra advent. Vi ser fram emot att tillbringa några dagar tillsammans med dem och få uppleva Lissabon i julstämning.

10 reaktioner på ”Advent i Alvor

 1. Härligt att få besök av barnen.
  Vi har liksom ni stannat upp för att vara bofasta över jul och nyår och kunna träffa vänner, är i Spanien fortsätter till Portugal efter nyår.

  Gillad av 1 person

 2. Fint att läsa om Er vardag. För egen del så blev min avresa från Sverige försenad varvid jag körde till Andalusien på rekordsnabba 12 dagar, vilket oxå funkade. Dock kommer jag fortsättningsvis att välja det lugnare tempot.
  Om ni styr österut mot Torrox Costa (där jag övervintrar) vore det fint att träffas.

  Gilla

  • Hejsan, va trevligt att höra av dig. Vi har inte bestämt vår resväg härifrån, beror på vädret. Fortsätter nordvästra vinden så drar vi nog över till Sp efter juldagarna. Enda som är bestämt är att vi ska vara hemma i mitten av feb. Ha det gott!
   Lo

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.