Friesland i gråskala!

Efter fem dagar och ca 130 mil, har vi nu kommit till norra delen av Holland. Det har inte varit raka spåret hit, eftersom vi följt kusten. Gränsen mellan Danmark/Tyskland passerades obemärkt utmed en kustvall med Vadehavet den andra sidan. Sommaren 2017 besökte vi Vadehavsmuseét. Värt ett besök för att förstå områdets betydelse för våra flyttfåglars överlevnad. Via mindre vägar tog vi oss ner till Gluckstadt och färjan över Elbe. På andra sidan hade vi vår övernattning vid en båtklubb, (mer info). Efter en riktigt regnig o blåsig dag var det skönt med en varm dusch i klubbens lokal. Natten fortsatte likadant men när vi vaknade sken solen och det var stilla. Kossorna betade fridfullt den andra sidan kanalen.

img1540477661339[1]

Framåt dagen kom åter regnet och kustlandskapet utmed Friesland bjöd på många gråa men vackra nyanser. Men skam den som ger sig, med rätt kläder går allt. Efter ett par timmar med mycket frisk luft var vi nöjda och trötta.

img1540477742936[1]

Vi fortsatte mot vårt planerade övernattningsställe strax väster om Emden, vilket visade sig vara en  riktig miss, (mer info). En mörk, enslig  parkeringsplats utan faciliteter stämde inte överens med beskrivningen. Men som tur var så stod det fyra andra hb så det fick gå (costa nada). Med hund och riktigt larm så känner vi oss trygga.

I dag torsdag har vi kört raka spåret hit till Ried, (mer info) i nordvästra Holland. Kanaler, väderkvarnar, cyklister och vänlig befolkning har vi redan märkt av. I morgon kör vi via den stora vallen Breezanddijk med siktet inställt mot Amsterdam där vi ska tillbringa några dager.

img1540477844001[1]

Vår resväg fram till Ried, Holland:

En reaktion på ”Friesland i gråskala!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.