Vår fortsatta resa hemåt!

Vi fortsätter vår resa hemåt i lite snabbare takt än vi tänkt. Men trots allt det som händer och all oro så försöker vi ändå njuta av hemresan. Vi är väldigt försiktiga, håller oss uppdaterade och försöker följa de rekommendationer som ges. Vi undviker stora städer och stora folksamlingar. Prio ett är att hålla oss friska både för vår egen del och för andras skull.

Förra måndagen lämnade vi Portugal och nu har vi kört längs Spaniens norra Atlantkust, in i Frankrike och befinner oss nu i Bacharach, en lite ort längs floden Rehn. Så visst har det blivit många mil på en vecka.

Vår enda övernattning i Frankrike var på en ställplats som en vingård erbjuder. Vignobles Pestoury ligger strax norr om Bourdeaux. och har gått i arv genom fyra generationer. En vacker allé ledde oss fram till det gamla stenhuset som såg väldigt ödsligt ut när vi anlände.

Men strax kom Monsieur Pestoury, ägaren till vingården, och välkomnade oss. Han låste grinden om oss när han gick. Vi sov gott och tryggt den natten även om vi var alldeles ensamma där.

Direkt efter frukost dagen efter, blev vi inbjudna till vinprovning. Dessutom berättade Pestoury för oss om gårdens historia och hur man arbetar med vinodling från plantering till skörd.

På vägen därifrån såg vi vårens första gullvivor.

Vinodlarna är väldigt beroende av vädrets påverkan. En frostnatt kan förstöra hela årets skörd och allt det arbete som lagts ner. Vid ett bra år produceras ca 200 000 flaskor vin på denna gården. Allt över går till destruktion. Produktionen är starkt reglerad och kontrollerad, berättade han.

Efter denna trevliga start på dagen, kände vi oss redo för en lång dagsfärd. Vi passerade fransk-tyska gränsen efter Mulhouse strax före midnatt. Vi hade inga problem att somna efter att vi hittat vår ställplats.

Nästa dag valde vi en betydligt kortare dagsetapp. Vi tog oss upp i en del av Schwartzwalds bergen och njöt av den vackra utsikten.

Långt där borta ser vi Alperna.
Här kan vi prata om långa stockar, 25 m var den längsta.
En klok uggla var utsågad i en hög stubbe.
Till Elsas glädje låg snö kvar. Valpsinnet kom fram!

Men våren har tagit över, både tussilago oc vitsippor blommade. Vattnet porlade i bäckarna nerför sluttningarna, solen värmde och himlen var blå. Vi fick krafterna tillbaka efter gårdagens långa bilkörning och kunde för en stund glömma allt kring Corona.

I dag har vi färdats längs floden Rhen på väg N9 och står på en liten ställplats i Bacharach.

Vy från husbilen tvärs över floden

Här stod vi också i höstas när vi var på väg söder ut. Nu är det folktomt på gatorna och mycket igenbommat så vi kunde lugnt gå runt och titta på de gamla vackra korsvirkeshusen.

Ovanför byn radar vinstockarna upp sig.

I morgon, tisdag, går färden vidare längs floden och upp till Neukirchen-Vluyn där vi ska träffa våra vänner Maureen, Malte och lilla Frieda. Sen siktar vi in oss på Flensburg och vidare hemåt.

Vår resväg sista veckan:

4 reaktioner på ”Vår fortsatta resa hemåt!

  1. Vad bra att ni har kommit så långt på Er hemresa. För den sista etappen brukar jag välja Rostock – Trelleborg med Scandline. TT-line kan vara billigare, men i mitt tycke sämre beträffande både vilstolar, wifi och mat.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.