Åter på farmen!

Så är vi tillbaka till vårt trygga Ringsholm efter en hemresa som blev lite annorlunda i jämförelse med den som vi planerat från början.

Barcharach

I förra inlägget befann vi oss i en liten by, Barcharach, utmed floden Rhen. Byn skulle passa perfekt för inspelning av ”Bröderna Lejonhjärta” med sina korsvirkeshus utmed smala slingrande gator och ett strömmande vattendrag mitt genom byn.

Från Barcharach tog vi oss vidare längs Rhen förbi Koblenz och Bonn, därefter Köln upp till Neukirchen-Vluyn. Här bor Maureen, Malte och lilla Frieda.

Våra vänner har hyrt in sig på Snicken hemma hos oss tre år i rad så nu var det vår tur att hälsa på.

Det firade vi med Cava i solskenet!
I det fina huset bor en släkting till nya ordf. inom EU, Ursula von der Leyen. Ganska ståndsmässigt med vallgrav runt om.
Frieda och Elsa är kompisar!
Maureen o Malte är våra enda gäster i Snicken som bakat pizza i den lilla
vedspisen. Vi förstår varför, pizzan vi bjöds på var perfekt! Pizzakungar!

En gratis ”ställplats” med el på garageuppfarten är guld värd i dessa dagar.

Efter ytterliggare 55 mil nådde vi hamnen i Puttgarden. Ingen trängsel precis, vi var två husbilar och tre personbilar samt några långtradare som väntade på båten.

Den här synen vill vi slippa att se fler gånger!
Bordershop på land var stängd, så även shopen ombord. Fattades bara en skylt ” Discount, just for you and just today”! Då .jä..! Ett lugn och tystnad präglade den korta överfarten.

När vi körde in på dansk mark var klockan nära 21 så vi valde en parkering alldeles bakom tullen. Med en gräns mindre att passera kunde vi lugnt krypa ner i sängen och somna.

Övernattning på en lastbilsparkering direkt efter landgången på danska sidan.

Dags för att passera sista gränsen. Över Öresundsbron och strax inne i Sverige. Även om vi inte haft några som helst problem upp från den spansk-franska gränsen så kändes det skönt.

Efter 42 mil från Rödby var det dags att tygla alla de 130 hästarna. På vår häradsväg får man ta det stilla. Lite skillnad jämfört med autobahn.

Huset står kvar!

Och så, till vår stora glädje, kunde vi svänga ner mellan de två stora träden. Framför oss står vårt kära hus och väntar. Lite svalt inomhus kanske, ca 16 grader, men med hjälp av jordvärmepumpen, köksspisen och kakelugnen så blev det varmt efter några timmar.

Även Elsa njöt att vara hemma igen och Missan ville ha henns närhet.

Därmed är vår andra långresa över. Under 19 veckor ute har vi kört 1100 mil, och inte en enda krona på betalväg.

Bara att börja tömma husbilen på allt vi lassat in. Om tre veckor dags för en enkel resa ner till Kristianstad, men mer om detta en annan gång!

Även om det verkar vara osäkert hur vi den närmaste tiden kan resa så är det dags för att ta fram kartor och planera kommande långresor.

Vår resväg de sista dagarna:

6 reaktioner på ”Åter på farmen!

 1. Vi är många som har fått ändra våra planer. Vi kom hem,till Dädesjö igår efter en avkortad resa. Portugal som var vårt huvudmål i år fick tre dagar o sen hemresa. Vi gläds åt era fina bilder. Hälsningar Eivor o Sören

  Gilla

 2. Borta bra, men hemma bäst. Tänk, vad privilegierad vi är att kunna resa iväg och att ha ett hem som väntar. Fint att kunna tända i spis och eldstäder.

  Gilla

  • Och vi behövde inte oroa oss för om vi skulle bli stoppade eller mötta med tårgas, vilket sker i vår relativa närhet! Något att reflektera över.
   LO

   Gilla

  • Tack. Skönt att komma hem till vardagen. Samtidigt blev sista två veckornas resa lite underlig. Förra året fick vi avbryta pga dödsfall och nu detta. Men det blir tid nu för att planera kommande resor.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.