Efterlängtat bad i Caldas de Lobios.

Till er som gillar spa har vi ett hett tips. Ta er till Caldas de Lobios i norra Spanien. Vi lovar, du kommer inte att ångra dig! (Positionen hittar du genom att klicka på själva namnet.)

Vi har längtat tillbaka hit sen vi lämnade platsen i mars 2020 på väg hem. Vi såg verkligen fram emot att få krypa ner i den varma, heta utomhusbassängen igen. Men till vår besvikelse fanns det inte många droppar vatten i bassängen, bara ångor.

Riktigt snopet, inget vatten!!!!
Inte mycket att bada i!

Men som överallt annanstans i dessa covid-tider hade nya kreativa idéer tagit form. Ett antal ”minispa” var arrangerade vid kanten av flodfåran.

Här satt vi på tryggt avstånd från andra besökare.

Där ute porlade kallt och friskt vatten men i de små ”bassängerna” var vattnet minst 45 grader. Ju närmare utloppet av det heta underjordiska vattnet, desto varmare. Varför det var så lite vatten i själva floden fick vi ingen förklaring till, kanske beror det på årstiden. Förra gången var det mycket mer.

Varmt och avslappnande för alla muskler och leder.
Mineralerna i vattnet har en läkande effekt mot en mängd olika krämpor. Så det gäller att passa på att njuta!

Med jämna mellanrum krävdes det en kall avkylning ute i den lilla flodfåran. Känslan är lite densamma som ett bastubad med ”snöbad”.

Lars-Olof försvinner bort i ångorna, på väg att svalka sig i det riktigt kalla vattnet!

Det första intrycket man får av den lilla byn är att detta är en avlägsen, stillsam plats.

Den lilla affären hade det som behövs för att klara sig.

En liten butik, en bar där man kan köpa dricka och toast samt en restaurang. Det stora hotellet igenbommat, just nu. Inte många kan bo här.

Men hit var en jämn ström med besökare som kom för att njuta av det varma badet utomhus. De allra flesta var portugiser som åkte över gränsen. Enligt dem är detta det bästa thermalbadet i området.

Vi hann med flera timmars bad under de dagarna vi var här och kände oss som ”nya” till både kropp och själ.

Mellan baden hann vi även med en tur till grannbyn Torneiros. Där tycks tiden stått still. Mycket har bevarats, gamla stensatta hus och trånga gator.

Troligen länge sedan någon gick på denna trappa.
Den här dörren har sett bättre dagar.

Gillar du sådana gamla byar så är ett annat tips att ta dig till Soajo. En liten portugisisk by på den andra sidan av nationalparken. Miljön där är mer välbevarad. Väl värt ett besök även om vägen är krokig.

Vill du läsa om vårt förra besök här i Caldas de Lobios i mars 2020, och se hur det såg it då, klicka HÄR så kommer du direkt dit.

2 reaktioner på ”Efterlängtat bad i Caldas de Lobios.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.