Nu har vi parkerat i Alvor

Efter två soliga dagar i Foz do Arelho, då vi verkligen kunde gå ner i varv, så var vi redo för den sista etappen ner till Alvor.

Vi rundade Lissabon och tog Vasco da Gama-bron över Tejofloden. Till Lissabon återvänder vi i början av december, så mer om staden då.

Ju närmare vi kom målet så blev vi återigen påminda om hur vackert och skiftande landet är. Pinjeträden, vars trädkronor liknar broccoli, de ståtliga eucalyptusträden i sina olika faser.

Men framför allt de knotiga korkekarna som stod i sina prydliga rader i odlingar. Eftersom det producerats mycket vin här så har det givetvis behövts material att korka igen alla flaskor.

Vill du se hur det går till att ”skörda” korken, klicka här.

En speciell känsla var det när vi fick se de första storkarna i sina bon högt uppe på stolparna.

Efter en övernattning i Santiago do Cacèm hade vi bara 15 mil kvar till Alvor. För att uppleva Atlantkusten än en gång så tog vi en avstickare till Aljezur och de mäktiga klipporna utanför staden. Även om havet var ganska lugnt, så blir vågorna både skrämmande och fascinerande på samma gång. En härlig känsla!

Båtarna ligger och väntar på högvattnet.

Med jämna mellanrum var det möjligt att längs med vägen handla absolut närproducerat, frukt, grönsaker och vin.

Papper och penna funkar fortfarande alldeles utmärkt!

Efter 505 mil och 33 dagar så var vi framme vid vårt mål, camping Alvor.

Äntligen fick vi träffa våra fina vänner, Mary-Ann, Kim och deras hund Daca som vi sist såg just här på campingen i januari 2020. Det blev ett kärt återseende som vi givetvis firade med en kall Gammeldansk och öl, dock inte Tuborg.

Dagen efter kom Carl och Nina hit, även de vänner som vi funnit genom vårt husbilsåkande. Ytterligare ett tillfälle att fira.

De senaste dagarna har det varit småmulet och regnat, men det är ok, även här behöver de regn. Det har dock inte hindrat oss att ta bygatan ner till havet för att kunna gå barfota på den långa sandstranden och låta Elsa springa lös.

Den cappuccinon var den godaste på denna resa!!

I den här lilla fiskebyn tänker vi nu tillbringa en längre tid och bara njuta av tillvaron. Mer om campingen och Alvor i nästa inlägg

Vår resväg de senast dagarna..

Hit ner har vi alltså kört 505 mil, hade vi tagit kortaste vägen så skulle det blivit kring 350 mil. Totalt har vi varit ute 33 dagar och använt 25 olika ställen för övernattningar, (3 campingar för ca 20 euro/natt, 8 ställplatser på mellan 6-12 euro/natt samt 14 ställplatser helt gratis).

6 reaktioner på ”Nu har vi parkerat i Alvor

 1. Nu är det snart dags för oss att ge oss av,målet är Portugal,men vi tänker stanna till i Torrevieja över jul och nyår. Det känns inspirerande att läsa om er resa. Ser att ni kör en Pilote,det gör vi också,men av betydligt äldre modell.Vi har två små hundar med oss,de är resvana efter två tidigare turer till Spanien.

  Gillad av 1 person

 2. Hej ! Trevligt att prata lite med er och dela erfarenheter om resmål i Portugal.
  Glömde nog bort att presentera oss men jag heter Lisa och min man Manfred. Hoppas ni har det fortsatt bra i Alvor. Vi har förflyttat oss till Silves en några mil upp i bergen. Vi har varit här tidigare och här finns en motor home ställplats som är trevlig och dit ende svenskar kommer.
  Kan inte se att ni varit här på er lista över ställplatser så det kanske är ett tipps.
  Jag skriver också på en blogg mest dagboksanteckningar för att minnas när minnet sviker. Är ni intresserade så går den under namnet lisashjulhus. blogg.se
  Ha det gott

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.