Äntligen utomlands, dags att fira!

När kossor och kalvar släpps ut på grönbetet efter en lång vinter brukar de ha mycket spring i sina ben.

Vi känner det nästan likadant. Efter 15 månader inom rikets gränser är vi utsläppta och sprittande glada tagit oss till den vackra ön Bornholm.

Från början hade vi planerat in denna resa sommaren 2020 för att fira vår 20-åriga bröllopsdag, men som mycket annat fick den ställas in. Nu är det dock tillåtet att fira på plats.

För att komma dit gäller det att ta sig till Ystad. Ett favoritställe här nere har varit en parkering strax väster om själva stan. Men det är troligen fler husbilsägare som gillat parkeringen och den vackra utsikten, numera en höjdbom. Så första natten i väntan på morgonfärjan fick bli ställplatsen vid reningsverket.

Naturligtvis var vi tvungna att ta oss tillbaka till den parkering vi stått på tidigare, bara någon km att gå från reningsverket. Utsikten fortfarande lika vacker och träden fortfarande lika vindpinade.

Efter en snabb båtfärd över till Rönne var vi förberedda på att bli kontrollerade kring våra vaccineringar. Men av detta blev det inget. Bara att köra vidare.

Nu har vi riktig semester så första dagens ressträcka blev under 1 mil. Vi siktade in oss på en liten parkering i Arnager med utsikt över havet och badstrand precis nedanför. Lite badgäster som kommer och går, annars lugnt och fridfullt.

Här finns en helt nybyggd träbrygga som leder ut till en skyddad båthamn. Men den gamla bryggan ser nog så vacker ut.

Helt själva på parkeringen under natten!

Ett måste-besök får nog Dueodde räknas till. Mycket sand, tyvärr inget solsken just idag men Evas fötter fick sitt bad.

Tillbaka till samma plats efter 21 år, Snogebäck Hotelpension, rum nr 7. Här bjöds alla gäster på Gammeldansk den 1 juli, den förre ägare fyllde nämligen 75 år.

Många av oss till åren komna minns kanske levertransoljan som man tvingades att svälja. Den smaken är svår att glömma. Här i Snogebäck finns fabriksbyggnaden fortfarande kvar men doften var tack och lov borta.

I det här museum hade de nog inga problem med corona-anpassning. Bara att lyfta ut 5 av de 6 stolarna, sen var det klart.

När man besöker dansk mark är pölse och öl ett måste. Tyvärr serveras inte röd pölse, men pölse från Svaneke är god också. Detsamma med deras öl, den sjönk ner snabbt.

Vanligtvis brukar vi avsluta en dag med en god cappuccino. Den här gången blir det dock en god Irish Coffee. Inte helt fel det heller.

3 reaktioner på ”Äntligen utomlands, dags att fira!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.