San Sebastian eller Donostia på baskiska

Nu har vi legat still med tre hela dagar inne i San Sebastian. Det har minsann inte varit svårt att fördriva tiden här. Vi har njutit av underbara dagar med sol från en klarblå himmel och +20 eller mer, det blev till och med ett bad i Biscayabuktens vatten. Något kyligt men uppfriskande. Vi har stått på en camping Igara de San Sebastian, ca 5 km utanför. Vår vänlige campingvärd har kört oss till närmaste busshållplats och sen hämtat oss där framåt kvällen. Eftersom endast små hundar i kasse får åka med på spanska bussar och Elsa är lite för stor för detta, så har det blivit många steg fram och tillbaka till centrum. Samtidigt hinner vi se mycket mer. img1542397091665[1].jpg

Staden har flera långa och breda sandstränder där människor aktiverar på olika sätt. Till och med kostymherrar drar av sig skorna och kavlar upp byxbenen efter arbetets slut för en bensträckare ute i vattenkrönet. Vi ser många äldre människor, en del promenerar, andra njuter med ett glas vitt vin mitt på dan och umgås med varandra. Verkar som god livskvalité att vara ”gammal” här. Säkert finns det en annan sida också, som inte vi ser.

Stan erbjuder något för alla. En tur  utmed Avenida de la Libertad är ett måste, här hittar man de flesta välkända märkeskedjorna, om inte annat så är det värt ett besök för att beskåda de vackra gamla byggnaderna och dess fasader. Konst och kultur finns det gott om, gamla stans charmiga gränder med mängder av  små pintxosrestauranger, men även många restauranger med Michelin-stjärnor, fler än någon annan stad i världen. Att sitta i solsken med en kall öl och några små pintxos i mitten av november är en upplevelse för oss från kallare breddgrader. img1542397513713[1].jpgimg1542397653489[1].jpgimg1542397711912[1].jpg

Den allra bästa utsikten hade vi från Monte Iguledo. En bergstopp dit man tar sig med en gammal spårvagn från 1912. Väl uppe så ges en fantastisk vy över San Sebastian och omgivning. Den ska du inte missa om du kommer hit!img1542397275221[1].jpg

I morgon, lördag lämnar vi denna fantastiska stad och drar vi vidare västerut, mot Bilboa. Mer om detta senare.

2 reaktioner på ”San Sebastian eller Donostia på baskiska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.