Feliz Ano Novo!

Vi är just nu på camping Rio Formosa, (mer info) strax utanför Tavira, och firar nyåret. Under dagen har vi varit inne i Tavira, först och främst för ett veterinärbesök eftersom Elsa har fått en muskelinflammation. Det var inga problem att få träffa en veterinär som gjorde en grundlig undersökning,  till ett rimligt pris. Inte heller några extra påslag för att det är nyårsafton. Vi  känner oss trygga och nöjda med besöket och nu blir det några stillsamma dagar för Elsas del. img1546286179326.jpg

Vi hann också med en kortare rundvandring (utan hund, hon fick bli i husbilen) i vackra Tavira. Solen sken från en klarblå himmel och uteserveringarna var fyllda med människor. Eftersom vi var både hungriga och törstiga så frågade vi en äldre gentleman om det gick för sig att dela hans bord. Gentlemannen visade sig vara ”Yngve” från Oslo och vi fick ett fantastiskt möte som blir svårt att glömma. Han tillbringar åtta månader av året här i Tavira och lever gott utifrån devisen ”Bättre leva kort och gott än länge och tråkigt”. Han upplever att han unnar sig allt han behöver och hur han än försöker lyckas han inte göra slut på sin pension före nästan utbetalning kommer. Det viktigast för honom är gemenskapen med vännerna, prylar är mindre viktiga. Han citerade ett kinesiskt ordspråk som kan vara väl värt att tänka på inför det nya året,  ”har du fler än tre ting äger tingen dig!”

Trots att det inte har hänt några större saker denna dag så har vi haft en väldigt fin dag. Innan vi lämnar denna del av Portugal kommer vi att besöka Tavira igen och återkommer med mer text och bild.

Till Er alla där hemma, läsare och följare av vår blogg, vill vi önska ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!img1546240069370.jpg

/Eva och Lars-Olof

2 reaktioner på ”Feliz Ano Novo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.