Från Ringsholms lugna tillvaro till en annan pärla!

Så har det blivit dags för vårens första tur till Öland.

För ca en och halv månad sedan kom vi hem från vår resa till Spanien/Portugal. Vi har följt råden att hålla oss hemma, inga problem eftersom det alltid finns jobb på farmen. Men nu har vi brutit vår frvilliga karantän och förflyttat oss till Ventlinge på södra Öland.

I Ventlinge finns en ställplats och i Grönhögen finns ytterligare en som är nyöppnad. Men vi brukar fricampa och i snigelfart ta oss ner till den lilla väg som följer strandlinjen. Den här platsen har en speciell plats i vårt hjärta. Här övernattade vi i vår första husbil som vi köpte hösten 2015. Då var Donna, vår härliga schabrador, med oss och hon älskade den här platsen precis som Elsa också tycks göra.

Här nere rör sig mest fågelskådare men idag är det extra stillsamt, så vi känner oss tryģga. Utsikten är det inget fel på, Vacker solnedgång och bara havets brus.

Vi tillbringar tiden med långa, härliga promenader till Elsas förtjusning. Vi njuter samtidigt av den vackra naturen med sin skira grönska, mängder av gullvivor, de öländska stemmurarna, fågelsången och havet. Tiĺl kitetesurfarna stora belåtenhet blåste det rejält så att de kunde utnyttja vindarna. Ser spännande ut när de lyfter från vattnet. Men vi testar nog en annan gång.

Grönhögen är en lite idyll någon kilometer söderut som i vanliga fall brukar vara stillsam. I dessa dagar är byn väldigt stillsam. Tur för oss så håller cafeet i kvarnen öppet fredag – söndag, så där har vi stannat för förmiddagskaffe och på så sätt bidragit till omsättningen.

Utmed den lilla grusvägen ner till havet finns små konstverk uppsatta som vi njuter av varje gång vi är här.

I morgon, söndag, drar vi hemåt efter tre nätter här i denna vackra och fridfulla miljö. Nu får vi ta oss tid att fixa till vår nya husbil med de små detaljerna som gör det praktiska husbilslivet lite lättare. Sen dags att ta ut ny färdriktning.

Nu står gullvivorna i full blom här på Öland. Det är ca två månader sen vi plockade de första i södra Frankrike.

2 reaktioner på ”Från Ringsholms lugna tillvaro till en annan pärla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.