Ett regnigt inlägg från Rhen!

Vår tanke var från början att vi skulle färdas utmed Rhen i krypfart. Men vi hade inte läst på läxan ordentligt för det var endast 30-40 km från Koblenz som det var möjligt att köra så sakta. Vi övernattade i byn Bacharach, (mer info) precis invid floden och på em utforskade vi byn med sina gamla, vackra hus. Vi festade till det med besök på ett mysigt litet cafe/restaurang, Rusticana, där vi åt Apfelstrüdel med vaniljsås och glass. Senare på kvällen återvände vi för en god Wienersnitzel och ett härligt möte med värdparet.

 Härifrån hade vi tänkt fortsätta vår ”glidfart” utmed floden men den fina, lilla vägen övergick till stora tvåfiliga vägar. Regnet som öste ner försvårade sikten ytterligare. Detta gråväder gav oss anledning till att köra det mesta av dagen vilket gör att vi rent tidsmässigt ligger mer än en vecka före i vår tidsplan.

Eftersom det regnat varje dag sen vi lämnade Ringsholm så ser vi framåt mot att komma till det vackra vädret i Provence. Allt regn och fukt innebär en blöt hund, blöta kläder och en mindre ren husbil. Efter en övernattning i Bellheim, (mer info) och någon timmes körning passerade vi gränsen till Frankrike.

Bilder från en innegård i Bellheim, visst blir man glad!

Gårdagens resa blev 33 mil och vi landade på en ställplats i Baume les Dames, (mer info). Där fick vi vara med om något vi trodde tillhörde dåtid. Vid ett konserthus/teater var det en stor samling av uppklädda människor. En fransos förklarade stolt att det var årets ”Miss-tävling” men han höll med om att det var lite gammeldags. Men det visade sig att hans egen tonårsdotter var en av deltagarna i årets tävling. Visst var de vackra i sin utstyrsel men…….. i Europa 2019????

Några av förra årets kandidater.

Idag, söndag, regnar det fortfarande och det vackra vädret i Provence lockar. Vi skulle kunna ta en snabbare väg via Lyon men vi har bestämt oss att köra de mindre nationella vägarna till Grenoble, porten till Alperna. Tycker man om naturen, vilket vi gör, så är det en mycket vacker väg att åka. Ett höglandsområde med vackra vyer, vinrankorna står prydligt uppradade och skiftar just nu i den gulgröna färgskalan. Det röda inslaget kan skymtas och påminner oss om vår förra höstresa då vi åkte en månad senare. Dagens högsta punkt var 652 m, och väglutningen på upptill 10% på vissa sträckor.

Just nu är vi i Nantua, (mer info) och det regnar fortfarande.

Vår resväg de senaste dagarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.