Så har vi nått Rhen-floden

Efter 2 nätter i Wernigerode i Harzområdet har vi nu på 2 dagar tagit oss ner till floden Rhen som är ett av våra delmål.

Vägen hit gick genom skogarna i Harz där trädens löv redan lyser med vackra höstfärger. Vi var högt upp. På andra sidan av Harz öppnade sig lanskapet i milsvida fält.

En övernattning i Wetzlar, (mer Info) där vi idag hamnade i stadens vackra kyrka och fick oss ett intressant samtal med en av guiderna. En världs-medborgare med far från Egypten o mor från Iran som hade känslosamma minnen av när hon första gången kunde gå mellan öst o väst utan pass.

Nu har vi efter att passerat Koblenz stannat i en liten stad, Bachrach, (mer info) med floden alldeles framför oss. Vi tog sista ställplatsen trots vi kom redan kl 14. Men vi är blygsamma så en plats räcker för oss:-).

Trots att vi bara kört 4 mil utmed floden har vi redan fått se vinodlingar utmed sluttningar och gamla slott uppe på höjderna.

Fram tills idag har vi i våra mått, gjort långa dagsetapper, ca 30 mil. Nu ska vi under 4-5 dagar i sakta mak ta oss söder ut ca 30 mil, hela tiden utmed Rhen. Vi hoppas att vädret också blir lite bättre. Regn behövs även i denna del men det behöver inte falla just när vi är här, eller?

4 reaktioner på ”Så har vi nått Rhen-floden

  1. Mycket vackert, ska ni även åka utmed Mosel. Jag upplevde att vägen utmed Mosel är ännu vackrare än utmed Rhen och då måste ni stanna i Rudesheim(med tyskt y).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.