Öland – vindarnas ö!

Tidigare under våren var rekommendationen att vi skulle hålla oss inom vår region under resor. Sen kom lättnader och vi började röra på oss lite mer. Det skrevs en hel del i pressen om oron på Öland och Gotland hur det skulle gå med en invasion av turister. För att kolla läget gör vi själva en liten utflykt till Öland.

Ett första stopp efter bron fick bli i Färjestaden för proviantering. Mycket folk, en personal uttryckte det som att ”nu är det som det brukar vara”.

Vanligtvis så brukar vi vända söder ut på ön, men inte så denna gång. Målet får bli Långe Erik uppe i norr. På vägen upp passerar vi den mäktiga slottsruinen.

Vi låter kronprinsessan slippa vårt besök, vi ska alla begränsa nya kontakter, och fortsätter mot Köpingsvik. Här ligger campingarna tätt och det är inte många platser lediga. Men det verkar som de flesta håller avstånd ändå.

Vi själva tar en av de sista platserna på ställplatsen mitt inne centrum.

Är man på Öland är en promenad nere vi havet ett måste. Efter alla campingar så finns det rester kvar av svunna tider med vackra små röda båthus.

Och vilken lycka, här finns också en badstrand för hundar. Elsa har tidigare varit en riktig badkruka, trots att hon är en labbe. Men nu i sommar har hon äntligen klarat av ”baddar-märket” och njuter av ett svalkande dopp.

Efter en god natts sömn fortsätter färden norrut. Ett stopp blir det i Sandvik och deras fiskaffär. Populärt ställe, kö in till butiken men på tryggt avstånd. De har också vett att ta betalt, men gott var det. Öland är beroende av oss turister så kan vi bidra, så gör vi gärna det genom att handla här.

Nästa stopp blir vid Neptuni åkrar strax utanför Byxelkrok. Mycket sten men ändå växter som överlever denna karga miljö.

Långt därborta skymtar Blå Jungfun. Undrar hur trafiken var där under påsken, med tanke på alla restriktioner?

Vår övernattning blir vid Nabbelundens ställplats. Direkt från husbilen har vi utsikt mot Långe Erik men regn och blåst gör att färgskalan går helt i grått. Men även det kan vara vackert

Före Ölandsbron var den här hamnen ett alternativ om man skulle till Gotland. Nu är det bara vi husbilsåkare och några fiskeentusiaster som utnyttjar platsen.

Morgonen efter bjuder på betydligt bättre väder och färgerna på havet är helt annorlunda. Nu ska färden fortsätta till nordligaste spetsen av ön. Mer om detta i nästa inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.