Amsterdam! Here we come!

Tack vare vår medhjälpare TomTom, (vår navigator), tog vi oss i fredags direkt genom Amsterdam till Gaasper camping, (mer info) Det gick bättre än vi trodde att klara av 5-6-filiga vägar med snabb trafik. För oss som kommer från ”landet” så var det en bedrift! På campingen lyxade vi till det med el som vi inte haft tidigare under veckan. Att stå still tre nätter var också skönt.

img1540837019462[1]

img1540837087018[1]

Här har vi fått njuta av en fantastisk stad trots att det är höst och lite bistert. Som typisk turist var en kanaltur ett måste, där vi fick se delar av Amsterdam från vattnet. Kanalsystemet, sammanlagt 165, beskrivs ibland som stadens ”revben”. De är grävda för att leda bort allt vatten, Amsterdam beskrivs som väldens mest blöta stad.

img1540837229610[1]

Vi njöt av gamla vackra husfasader av tegel och en uppsjö av husbåtar där folk bor och lever. Utanför Anne Franks hus ringlade kön långt så vi fick nöja oss att se det från kanalbåten, tyvärr. Resten av dan spenderade vi med att gå runt i de trånga kvarteren, mysiga butiker och ”smita in” på café, inga problem här med hund.

Söndagen var ”hundfri”. Elsa fick ledigt och kunde sova ut i husbilen medan vi tog oss in till centrum på egen hand. Höjdpunkten blev utställningen ”Body Worlds”. Människor har donerat sina kroppar för att ge oss möjligheten att se hur vi verkligen ser ut på insidan. Utställningen startar på 6:e våning och går nedåt. Ingen konst att spendera timmar där. Spännande, annorlunda och väl värt pengen. Rekommenderas varmt.

img1540836981130[1]

img1540837337329[1]

Amsterdam är en stad som vi gärna vill återkomma till men kanske då vid en annan årstid.

Idag, måndag, har vi checkat ut och tagit oss ner till södra delen. Ett ”måste” var ett stopp vid Nordzeestrand med de stora sandstränderna och höga sanddyner ut mot Nordsjön. Ett paradis för de som håller på med kitesurfing. Istället för bräda så åkte de med vindens hjälp på en speciell trehjuling  på stranden. Fort gick det! Men det var också blåsigt, brrr.. Övernattning bakom ett hotell, Resturante De Caisson utanför Kapelle. (mer info).

img1540836778090[1]

I morgon drar vi in i Belgien med stopp i Brygge.

En reaktion på ”Amsterdam! Here we come!

  1. Kul att få följa er. Min fru och jag har åkt husbil i 12 år och en hel del resor har det blivit i Europa. Det är ändå intressant att följa andra som reser. Man får så många tips om platser som man missat och saker som andra ser. Februari till april i år gjorde vi vår första resa till Spanien och Portugal. Åker igen den 15:e januari. Då blir det inte så många stopp på nervägen eftersom det är kallare då. Ha det fortsatt bra. Ser fram emot nästa inlägg. Arne o Agneta

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.