Nya äventyr runt kröken…

…. är för det mesta spännande. Men dagens äventyr kunde vi avstått från även om slutet blev gott.

Från vårt natthärbärge i lilla Cambremer, (mer info), några mil söder om Le Havre, styrde vi Piloten mot kusten och en liten stad, Quistreham. Vad TomTom inte avslöjade i förväg var att inne i själva stan skulle vi passera över en kanal. En slusslucka. Viktgränsen 3500 kg klarar vi, lugnt so far. Men mitt på bron gör den en 45 graders sväng. Och där blev det nääästan stopp. Inte mycket i sidled att lirka på. Några hejade på med glada tillrop, några svor säkert och drog några ramsor om dumma turister. När Piloten väl kom runt hörnet, så var det precis så brett mellan ekstockarna på var sida att bakhjulen kom fram. Det gnisslade om däckgummit och gick trögt. Men över kom vi, endast en liten närkontakt med en staketstolpe. Tur att vår Pilote bara är 6.99 lång. Längre, och vi hade fastnat, vilken pina. Vi avstår från fler sådana äventyr runt andra krökar, inte bra för blodtrycket. Gå in på Google Maps och se kröken och lägg den på minnet om du vill avstå från samma äventyr. Eller så kanske ”You want to give it a try”.

En reaktion på ”Nya äventyr runt kröken…

  1. Fy vad otäckt att hamna på såna ställen! Vår GPS har varit snäll och inte lurat in oss på omöjliga vägar, även om vi en gång blev ledda genom staden istället för på ringleden.. Vi fick plats, men kändes som om husväggarna skulle skrapa bilen. Skönt att ni kom igenom och snyggt kört!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.