Route de Cidre

I västra delen av Normandie, bland böljande gröna kullar, ligger en mängd små byar med korsvirkeshus. Längs vägarna ser man mängder av äppelodlingar som ger för provinsen de kända dryckerna cider och calvados (äppelbrännvin). Här finns möjligheten att följa Route de Cider, men det gäller att inte ha bråttom. Vägarna smala och utsikten hänförande. En av dessa små byar, Cambremer, blev ett av våra stopp. Liten by med vackra korsvirkeshus och flera små butiker som säljer delikatesser närproducerat. Middagsmaten kan handlas på det lilla torget, färska grönsaker, färsk fisk och nykokade ostron, färsk kyckling och ost. Naturligtvis också cider och calvados. Bara ekonomin sätter gränser. Några hundra meter från centrum ligger en välordnad ställplats för husbilar, (mer info). Här sov vi tryggt och gott och hade en fin utsikt mot kyrktornet när vi vaknade.

img1541273453431[1]

img1541272879600[1]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.