Alla Helgon 2018

Vid ”Alla Helgon” brukar vi, som många andra, gå till kyrkogården för att tända ett ljus för vår nära och kära som inte längre finns bland oss. Denna höst blev det lite annorlunda. Vi besökte nämligen den amerikanska krigskyrkogården vid Omaha Beach i Normandie. Tusentals vita marmorkors i räta rader, de allra flesta med namn men även oidentifierade soldater. Här hedras alla, oberoende av färg och religion, för deras tappra insats. Under varje kors finns också en far, son, bror men även också någons syster som än idag har anhöriga som sörjer dom.

Besöket väckte många känslor, det var vemodigt och sorgligt men samtidigt en vacker och fridfull plats som man kan se på med förundran.  Känslan av ödmjukhet inför livet fanns där, ett stort lugn vilade över området trots mängder av besökare. Det är viktigt att minnas vår historia, och inte tillåta att detta sker igen. img1541274425441[1]

img1541265502171[1]

img1541276905033[1]

img1541276996490[1]

img1541277484626[1]

We lower our heads of reverence to the Young  American soldiers who sacrificed their lives. Everything could have been different here in Europe today if ”Operation Overlord” had not succeeded. Thanks!!! It is important to be reminded of our history, the same mistake must not happen!

Efter dagens upplevelse, färden längs den vackra ”Route de Cidre”,  nästan fast på en trång bro och till sist denna mäktiga krigskyrkogård, var vi riktigt trötta. Fler bilder här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.