Saint Michel

I går, lördag, var vi på Frankrikes mest besökta turistmål, Saint Michel. En intressant och mycket vacker plats men samtidigt en riktig turistfälla. Själva ön Mont-Saint-Michel är Frankrikes minsta kommun med 44 invånare.

Från början var det ett enkelt kapell uppfört av kyrkoherden S:t Aubert år 708. Enligt legenden ska han ha blivit tillsagd av ärkeängeln Mikael att bygga ett kloster. Aubert trodde det hela var en inbillning, men när ärkeängeln återvände för tredje gången satte han en tumme i pannbenet på Aubert så att det efterlämnade ett hål i hans pannben. Då fattade Aubert att han fått ett uppdrag och  satte direkt igång med att bygga klostret. Efter att tagit del av denna historia ville även vi se platsen i verkligheten och det var vi inte ensamma om. Dessutom fick vi mycket motion och frisk luft på köpet. Med hund uppför huvudgatan var det ingen lätt uppgift att komma fram. Men Elsa tjusar de flesta, så det gick.

Förr isolerades ön regelbundet av tidvattnet, numera finns en vägbro från fastlandet. Du kan åka gratisbuss eller betala för hästdroska eller helt enkelt promenera, vilket vi gjorde.

Vi själva lärde oss att det är viktigt att kontrollera ”var” man parkerar. Vid betalning krävde maskinen oss på 57 Euro. Varför? Jo, vi hade kört in på en parkering för bussar. Rusning till infocenter och felet avhjälptes, vi fick betala rimliga 12 Euro. Vi lär oss hela tiden, så även denna dag har vi blivit lite klokare.

P1020827

img1541359366961[1]Fler bilder här!

 

 

4 reaktioner på ”Saint Michel

    • Bedorande ställe. Vår resa är ett resultat av ert reportage om Europa runt. Läste detta när vi skaffat vår första husbil och började texta resor. Så kan det gå. Så nu tuffar vi i sakta mak utmed kusten, idag ca 16 mil som tog 4 körtimmar. Här gäller D vägar, alltså ganska små som går genom byarna, med många rondeller.
      LO

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.