Halvtid!

Nu har vi varit ute lite mer än fem veckor och därmed kommit till halvtid på vår resa under hösten. Sen vi kom in i Spanien 15 oktober har vi haft väldigt vackert väder med undantag för ett fåtal dagar med mulet och regn. Den senaste veckan har det varit 25-28 grader varmt så det har blivit bad i Medelhavet för både oss och Elsa. Då är det svårt att tänka att hemma är det grått och regnigt, som det brukar vara vid Allahelgon-helgen.

Vi hade allt lite svårt att slita oss från Camping Coll Vert eftersom vi trivdes så bra där. Valencia var också en fantastisk upplevelse. Men så fick det bli. Vädret den dan var gråmulet så det var ialla fall bra resväder.

Vi hamnade så småningom på camping El Jardin, (mer info) strax norr om Alicante. Campingen är ok men passade inte oss, mycket betong och grus, inget grönt vare sig inom eller utanför campingen. Det räckte med en natt, sen drog vi vidare.

Dagen efter gjorde vi ett stopp i San Miguel Salinas, för att hälsa på bekanta från Växjö, Annelie och Nils. De äger här en lägenhet sen några år tillbaka. Tanken var att bara titta in eftersom vi hade vägarna förbi. Det blev istället ett par timmar och vi hann med både tapas, Cava, kaffe och Clara Con limon (San Miguel och citronsoda). Mycket uppfriskande dryck.

Efter det körde vi bara några mil och checkade in på camping Lo Monte, (mer info). Här finns alla de faciliteter man kan önska sig, pool, spa, gym och vatten-gympa till Evas stora förtjusning, flera pass om dagen och allt inkluderat i priset (20 E). Vi fick den sista platsen och som var ledig i tre nätter, sen var det helt fullt. Campingen är en populär plats för långliggare, många svenska och norska bilar. Vi hade härliga dagar här med sol och bad i Medelhavet som fortfarande är tillräckligt varmt för att njuta av.

Elsa börjar nu förstå att det är roligt att bada, äntligen!
Flaggan är INTE monterad på vår hb.

Eftersom den platsen vi låg på var reserverad över helgen, fick vi snällt packa ihop och åka vidare. Just nu är vi på en ställplats i Los Narejos, (mer info). Lördagen tillbringade vi några timmar med att gå på den lokala marknaden som alltid är en upplevelse. Utbudet är stort och det mesta finns att köpa. Konkurrensen mellan de lokala odlarna är stor, alla vill ju givetsvis sälja så mycket som möjligt för att få lite inkomst av allt arbete som ligger bakom. Vi strosade runt och njöt av atmosfären, färgerna och människorna. Vi bidrog genom att ”storhandla” för 150 riksdaler.

Här försökte försäljaren få oss att köpa peperoni som enligt honom har en ”stärkande” effekt på både män o kvinnor. Många drog på munnen vid vårt samtal. ???

Nya platser är alltid nya människor, så även här. Så ikväll har vi varit ”hembjudna” till Calle och Nina från Laholms-trakten. Precis som vi är dom ute på en långresa så vi hade mycket att prata om. Vi hoppas att vi träffas i Portugal som också är deras mål.

Vår resväg och våra stopp de senaste två veckorna. På två veckor har vi bara förflyttat oss 40 mil söder ut. Nu tar vi det lugnt.